ایجاد تالار ارز توافقی الزامی بود

در حال حاضر مشخص نیست که در چه زمانی قرار است فولادی‌ها ارز خود را در بستر مرکز مبادله ارز توافقی، عرضه کنند.

در حال حاضر مشخص نیست که در چه زمانی قرار است فولادی‌ها ارز خود را در بستر مرکز مبادله ارز توافقی، عرضه کنند و تا به این لحظه تاریخ‌های متفاوتی برای آن اعلام شده است. در اولین مرتبه گفتند که از اول بهمن ماه این اتفاق می‌افتد اما بعدتر اعلام کردند اول دی که اتفاقی در آن روز نیفتاد و زمان بعدی نیز ۳ دی بود که با توجه به پیگیری‌های انجام شده هیچ‌کدام از همکاران قادر به ثبت ارز در این سامانه نشدند و باید دید که چه زمانی این مهم حاصل می‌شود.
صنعت فولاد به عنوان دومین صنعت ارزآور کشور با ارائه ارز خود به صورت توافقی در این سامانه موجبات رشد و تعالی خود و کلیت اقتصاد کشور را فراهم می‌کند. ضمن اینکه با این اتفاق، علاوه بر صادرات، تولید و توسعه را نیز رشد می‌دهد و قیمت‌ها را تعدیل می‌کند و می‌توان تاحدودی ضررهای ناشی از ناترازی انرژی در چند وقت اخیر را با این راهکار جبران کرد. مطمئن باشید که شرکت‌های واردکننده فولاد نیز از این موضوع متضرر نمی‌شوند چراکه آنها قبل از این اتفاق نیز ارز نیمایی دریافت نمی‌کردند. در مورد تعدیل نرخ ارز نیز باید به روند بازار دقت کرد و دید که تنها سیگنال و خبر عرضه ارز فولادی‌ها در سامانه مرکز مبادله باعث شد تا قیمت دلار نزدیک به ۲هزار تومان کاهش پیدا کند. ضمن اینکه بستر مبادله ارز می‌تواند فولادی‌ها را به میزان و شرایط صادرات ۱۴۰۲ برگرداند البته که این پتانسیل در ذات این صنعت وجود دارد. باید به این موضوع توجه کرد که ارز نیمایی و ارز توافقی با هم تفاوتی ندارند و ارز نیمایی در واقع خود نوعی از توافق را در پی داشته و دارد و اگر همین الان فولادی‌ها ارز خود را در مرکز مبادله عرضه کنند، می‌توانند در سامانه نیما به‌صورت توافقی خرید کنند. در هر حال باید برای تولیدکنندگان فولاد انگیزه ایجاد شود و با این بستر می‌توان توسعه صنعت فولاد را به‌گونه‌ای فراهم آورد و البته اگر انگیزه‌ای برای صادرکنندگان نیز ایجاد شود، فعالیت تولیدی‌ها و اشتغال‌ افزایش پیدا می‌کند و ارزبری صنایع نیز در ادامه این روند به سمت صنایع دیگر مانند پتروشیمی‌ها سوق پیدا می‌کند.
اگر قطعی گاز و برق ادامه پیدا کند صنایع فولادی در سال آینده روزهای سختی را پشت سر خواهند گذاشت و احتمال می‌رود که شرکت‌های کوچکتر به علت اینکه توان سرمایه‌گذاری سنگین را ندارند از دور رقابت خارج شوند و برای این مورد باید حتما راه حلی پیدا شود تا این صنایع بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. از مشکلات دیگر نیز مشکل راه در کشور است که هزینه‌های جابه‌جایی محصولات را به‌شدت بالا برده و علت آن نیز گران بودن وسایل نقلیه‌ای است که باید فکری به حال آن شود. یکی از راهکارهای جبران ناترازی در کشور آزادسازی نرخ انرژی است که در این زمینه وزارت نیرو متولی امر است که باید ناترازی را جبران کند اما اگر حل مشکل ناترازی با ورود بخش خصوصی برطرف شود، گرانی محصول نهایی فولادی‌ها را در پی دارد که نفع مصرف‌کننده در آن لحاظ نمی‌شود. در حال حاضر بسیار به میزان تولید سند چشم‌انداز 1404 نزدیک هستیم و نمی‌توان گفت که این موضوع متاثر از دولت پزشکیان است چراکه در سال‌های گذشته نیز بسیار به این رقم نزدیک بودیم اما در زمان دولت جدید تصمیم‌های خوبی گرفته شده که اگر زمان به این دولت داده شود، می‌توان خبرهای خوشی از تصمیم‌گیری‌های پیش‌رو شنید. در نهایت باید به این نکته اشاره کنم که چه بخواهیم و چه نخواهیم اثرات تورمی ارز بر روی مردم وجود دارد اما در بلندمدت چاره‌ای جز ایجاد تالار ارز توافقی نداریم و فولادی‌ها باید عرضه‌ خود را افزایش دهند تا به مرور زمان نرخ ارز به قیمت روز و طبیعی خود برسد.

  • حمیدرضا طاهر زاده - نایب رئیس سابق هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد

  • شماره ۵۷۳ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 512858

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =