ارزش آفرینی ۳۴۰ میلیارددلاری هوش مصنوعی مولد برای بانک ها

امروز در نشست تخصصی ناواکو اعلام شد هوش مصنوعی مولد میتواند بین ۲۰۰ تا ۳۴۰ میلیارد دلار ارزش جدید برای بانک ها تولید کند که بیشترین سهم مربوط به بخش های توسعه نرم افزاری و بانکداری شرکتی است.

به گزارش صدای‌بورس در دهمین رویداد تراکنش ایران، نشست تخصصی ناواکو به عنوان اولین نشست این رویداد امروز صبح با حضور سران بانک تجارت، سپه و مسکن برگزار شد.

احمد بیدی عضو هیئت مدیره بانک مسکن در ابتدای این نشست، گفت: با بررسی و شناخت کافی در حوزه ها و نهاد های مختلف پولی و بانکی می‌توانیم با رشد سریع‌تری پیشروی کنیم؛ سرعت تغییرات بسیار بالاست و کشور باید سرعت خود را در حوزه هوش مصنوعی بالا ببرد.
وی کلمه مولد را پر از مفاهیم مختلف دانست و اظهار کرد: کلمه مولد به معنای تولید محتوا ، نوآوری ، خلاقیت و ارائه الگو های جدید است. این نگاهی است که می‌توان به هوش مصنوعی مولد داشت.

مرتضی ترک تبریزی رئیس هیئت مدیره بانک تجارت با ذکر این نکته که در حوزه بانکی پرنفوذ هستیم، گفت: در کشور در حوزه بانکی بسیار پر نفوذ هستیم اما نیازمند ارائه سرویس های جدید تر برای مصرف کننده داریم. هوش مصنوعی دور نیست و باید در سیستم بانکی به این سمت و سو حرکت کرد. هوش مصنوعی مولد میتواند بین ۲۰۰ تا ۳۴۰ میلیارد دلار ارزش جدید برای بانک ها تولید کند که بیشترین سهم مربوط به بخش های توسعه نرم افزاری و بانکداری شرکتی است.


رئیس هیئت مدیره بانک تجارت، بحث دیتا در هوش مصنوعی را به شدت پر اهمیت عنوان کرد و گفت: با استفاده از هوش مصنوعی داده ها به صورت مولد دسته بندی می‌شوند و دسترسی به آن راحت تر می‌شود و پروسه ها آسان‌تر جلو می‌روند. هوش مصنوعی از حجم نیروی انسانی کم می‌کند و تصمیم گیری و پروسه کار پر سرعت تر می‌شود.

ترک تبریزی ادامه داد: هوش مصنوعی به ما امکان داشتن دیتای دقیق می‌دهد. چشم انداز بانک ها در دسترس قراردادن دیتا برای همه و مدیریت آن است و با یکپارچگی دیتا به کمک هوش مصنوعی سرعت کار و دقت آن بالا می‌رود. در حال حاضر با حوزه بانکداری باز نباید ماننده دهه ۸۰ فکر کرد. باید دیتا در یک جا ثبت و ارتباط خوبی بین دیتا شکل گیرد. داده ها باید در دسترس تمام افراد قرار داشته باشد و به تمام بخش های سازمان این دیتا داده شود که این اتفاق نیروی انسانی مازاد را حذف و باعث بهره وری بهتر نیروها در بخش های دیگر سازمان خواهد شد.

وی در رابطه با دموکراسی داده‌ها با نظارت نهاد مسئول گفت: باید بخشی در بانک ها وجود داشته باشد تا مسئولیت و مدیریت داده را بر عهده گیرد و بر اساس نیازمندی های دموکراسی دیتا، تصمیم بگیرد که دسترسی های لازم به افراد را برای استفاده از دیتا بدهد. باید توجه داشت که این دسترسی نه باید خیلی باز و نه خیلی بسته باشد. مدیریت داده ها پر هزینه و زمان بر است بنابراین رهبران دیتا باید به دنبال تغییر شیوه مدیریت داده ها، سهولت دسترسی به آنها و کاهش موانع فنی به کمک Gen AI باشند.

مصطفی امینی مدیر عامل هدلینگ فناوری بانک سپه با توجه به نظریات داده‌گرایی و شبکه‌گرایی هوش مصنوعی، گفت: در نظریاتی که در حال متحول شدند هست دو نظریه داده گرایی و شبکه گرایی مشترک است. حوزه هوش مصنوعی مدرن تلاش دارد که در تولید نقش ایفا کند و باید تکلیف مشخص شودکه مرز این تولید کجا قرار دارد. نگاه هوش مصنوعی مدرن در کشور های دنیا مختلف است و هر کشور برای خود رویکرد متفاوتی دارد.

وی حوزه اخلاقیات هوش مصنوعی را یکی از حوزه‌های مهم در جهان دانست و افزود: در بحث حریم خصوصی افراد باید چند نکته رعایت شود یکی از آنها ایجاد آزمایشگاه های اخلاق هوش مصنوعی است که در دنیا این آزمایشگاه‌ها توسعه یافته‌اند. هوش مصنوعی مولد می‌تواند الگوریتم را تولید و ایجاد سوگیری کند که باعث زیر سوال رفتن اخلاقیات می‌شود.

کد خبر 513970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =