اقبال حقیقی‌ها به صندوق‌های درآمد ثابت

ورود و خروج پول چه در بحث سهام و چه در بحث صندوق‌های درآمد را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد.

ورود و خروج پول چه در بحث سهام و چه در بحث صندوق‌های درآمد را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. بخش اول از ابتدای سال تا انتهای مهرماه سال جاری بود، در بخش سهام شاهد خروج تقریبا ۲۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام بودیم که نشان ‌می‌دهد حقوقی‌ها در مقابل پول وارد کردند. از سوی دیگر در این بازه زمانی ورود و خروج پول در صندوق‌های درآمد ثابت معکوس سهام بوده و حدود ۲۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ورود پول حقیقی یا خروج حقوقی‌ها را شاهد بوده‌ایم، این نشان می‌دهد که پول حقیقی زمانی وارد بازار سرمایه می‌شود و یا به عبارتی حقیقی‌ها زمانی سهام را از حقوقی‌ها می‌خرند که بازار سهام دورنمای خوبی داشته باشد.
کشور تقریبا در ۷ ماه ابتدایی سال انواع بحران‌ها را تجربه کرد که همین باعث شده بود تا دیدگاه سرمایه‌ گذاران حقیقی نسبت به بازار سرمایه منفی باشد که باعث شد تا اقبالی نسبت به بازار سرمایه رخ ندهد و از سبد سرمایه گذاری سهامداران و مردم خارج شود که منجر به چنین خروج پولی در بخش سهام و ورود پول در بازارهای موازی شد و بخشی از این اقبال به درآمد ثابت‌ها، صندوق‌های طلا و... برای سرمایه‌گذاری بود. بورس از شروع آبان‌ماه که سیاست‌های جدید دولت چهاردهم به ویژه وزیر اقتصاد روشن و مشخص شد که دولت جدید نسبت به بازار سرمایه رویکرد دیگری به ویژه در بحث نرخ دلار نیما که جای خود را به دلار توافقی داد دارد، رشد پیدا کرد. بازار سرمایه با اقبال عمومی مواجه شد طوری که در ۳ ماه آبان آذر و دی‌ماه شاهد ورود ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سرمایه در بخش سهام بودیم.
در بخش درآمد ثابت هم ورود پول داشتیم اما سرانه آن کمتر بود و حدود ۳ هزار میلیارد تومان در سه ماه ورود پول را شاهد بودیم که به طور میانگین تقریبا هزار میلیارد تومان در ماه بود. در صورتی که از ابتدای سال تا مهرماه سرانه ماهانه ورود به درآمد ثابت‌ها تقریباً ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود که نشان می‌دهد آمار ماهانه ورود پول به درآمد ثابت‌ها به یک سوم رسیده بود زیرا سودآوری شرکت‌ها و سیاست‌های دولت نسبت به بازار سرمایه تغییر کرده است که همگی باعث شد تا بازار سرمایه با اقبال سهامداران حقیقی مواجه شود.
باید درنظر داشت که در روندهای نزولی سهامدار حقیقی از بازار سهام فراری بوده و بیشتر سهامدار حقوقی خرید می‌کند و در روندهای صعودی طبعا اقبال سهامدار حقیقی بیشتر و سهامدار حقوقی در این دوره‌ها سعی می‌کند اقدام به شناسایی سود کند، این روندها نیز دقیقا همین واقعیت را نشان می‌دهد که در ۷ ماه ابتدایی سال وضعیت حقیقی‌ها نسبت به بازار سرمایه خوب نبوده و حقوقی‌ها اقبال داشتند و در سه ماه بعد از آن روند معکوس شده و حقیقی‌ها اقبال پیدا کردند. به طور کل در سال جاری مجموعاً در ۱۰ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بازار سرمایه داشتیم و در بخش فیکس اینکام نیز حدود ۲۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ورود پول را شاهد بودیم.

  • محمد خبری‌زاد - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۷۷ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 515600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =