به گزارش صدای بورس، در اینجا تعدادی از موفقترین معاملهگران تاریخ بازارهای سهام جهان را به ترتیب تاریخ تولد معرفی میکنیم.
جس لیورمور
جس لوریستون لیورمور (۱۸۷۷ تا ۱۹۴۰) معاملهگر مشهور آمریکایی به دلیل موفقیتها و شکستهایش شهرت دارد. او توانست بحران سال ۱۹۲۹ بازار سهام آمریکا را با موفقیت پشت سر بگذارد و ثروت خود را به ۱۰۰ میلیون دلار افزایش دهد. اما همه این ثروت در سال ۱۹۳۴ نابود شد و او در سال ۱۹۴۰ به زندگیاش پایان داد.
ویلیام دلبرت گان
او در ۱۸۷۸ به دنیا آمد و در ۱۹۵۵ درگذشت. روشهای پیشبینی بازار او بر مبنای هندسه، ستارهشناسی و ریاضیات باستانی استوار بودند. گان که از ابزارهای تکینیکال مرموزی برای پیشبینی قیمتها استفاده میکرد، کتابهای متعددی در این زمینه منتشر کرد. در زمان مرگ، ارزش املاک او بیش از ۱۰۰ هزار دلار (معادل یک میلیون دلار امروز) بود.
جرج سوروس
سوروس که در سال ۱۹۳۰ به دنیا آمده، در دنیای معاملات بدنام است. او در سال ۲۰۲۳ یکی از فعالترین و ثروتمندترین معاملهگران جهان بوده است. ثروت او را حدود ۶.۷ میلیارد دلار برآورد کردهاند. سوروس کسی است که توانست در سال ۱۹۹۲ بانک مرکزی انگلستان را شکست دهد و یک میلیارد دلار سود کند.
جیم راجرز
جیم راجرز جونیور متولد ۱۹۴۲، رئیس هولدینگ راجرز و همبنیانگذار صندوق کوانتوم (به همراه سوروس) در دهه ۱۹۷۰ است. این صندوق توانست طی ۱۰ سال ۴۲۰۰ درصد سود کسب کند. او دو سال در جنگ ویتنام شرکت داشت. قبل از آن در وال استریت فعالیت میکرد و پس از پایان خدمت، در یک بانک سرمایهگذاری مشغول به کار شد.
ریچارد دنیس
این معاملهگر بازار کامودیتی در سال ۱۹۴۹ به دنیا آمد. گفته میشود که دنیس کار خود را با ۱۶۰۰ دلار آغاز کرد و به دلیل پیشبینیهای دقیق، توانست طی ۱۰ سال ثروت خود را به ۲۰۰ میلیون دلار افزایش دهد. با وجود موفقیتهای فراوان، او در جریان سقوط بازار سهام در سالهای ۱۹۸۷ و ۲۰۰۰ با زیانهای شدیدی روبهرو شد.
پاول تیودور جونز
بنیانگذار شرکت سرمایهگذاری تیودور با ثروت ۷.۵ میلیارد دلار در سال ۱۹۵۴ به دنیا آمد. در سقوط ۱۹۸۷ بازار، او با فروش استقراضی به سود ۱۰۰ میلیون دلاری و بدنامی دست یافت. جونز فعالیتهای سرمایهگذاری خود را با معاملات پنبه آغاز کرده بود.
جان پاولسون
پاولسون (متولد ۱۹۵۵) با فروش استقراضی اوراق رهنی آمریکا پیش از بحران اعتبارات ۲۰۰۷ به صدر بازار مالی جهان دست یافت. او که به ثروت ۴.۴ میلیارد دلاری دست یافته بود، با چند اشتباه مهلک درباره سهام دارویی، درمانی و طلا بخش بزرگی از ثروت خود را در سال ۲۰۲۰ از دست داد.
استیون کوهن
بنیانگذار شرکت مشاوره اسایسی کپیتال (متولد ۱۹۵۶) عمدتا بر معاملات سهام تمرکز داشته است. این شرکت به دلیل معاملات نهانی، در سال ۲۰۱۳ از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا محکوم به پرداخت ۱.۲ میلیارد دلار جریمه شد. در سال ۱۹۷۸ کوهن در نخستین روز سرمایهگذاری حرفهای خود ۸ هزار دلار سود کرده بود.
-
حبیب علیزاده - روزنامهنگار
-
شماره ۵۷۷ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما