توقف شاخص کل روی خط ۲‌ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی 

بازار در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه با افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل و رسیدن به مرز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی و همچنین کاهش ۱.۲ درصدی شاخص کل هم‌وزن همراه بود.

به گزارش صدای بورس، بازار در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۰ بهمن‌ماه با افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل و رسیدن به مرز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی و همچنین کاهش ۱.۲ درصدی شاخص کل هم‌وزن همراه بود.ارزش معاملات خرد به صورت میانگین هفتگی هم در حدود ۹.۵ همت بود که مشابه هفته گذشته آن است.

در این هفته بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار خارج شد. بیش از ۶۵ درصد از نمادهای بازار سهام در این هفته منفی بودند. بیشترین رشد در این هفته نصیب سهامداران «شمس»، «کورز» و «غانیزان» بود که بازدهی به ترتیب ۲۳، ۱۳ و ۱۲ درصدی را نصیب سهامداران خود کردند. در سمت مقابل بیشترین ریزش نصیب سهامداران «ساینا»، «غبشهر» و «تکمبا» بود که حدود ۱۱.۵ درصد ریزش را تجربه کردند.

بازگشایی نمادهای پتروشیمی
سرانجام پس از اما و اگرهای فراوان شرکت‌های پتروشیمی و تامین کنندگان یوتیلیتی، بعد از شفاف‌سازی‌ها در حال بازگشایی هستند و انتظار می‌رود که در هفته جاری تمام این نمادها بازگشایی شوند.

وضعیت سهام چگونه بود؟
«خپویش» تجدید ارزیابی ۲۲۰ درصدی را کدال کرد. «تپمپی» قصد دارد ۵۰ درصد افزایش سرمایه از انباشته دهد. نمادهای «محتشم» و «اخشان» در این هفته عرضه اولیه شدند. «تپکو» قرارداد فروش هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی را امضا کرد. «بپویا» هم قرارداد ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بست. «وامید» از فروش سهم الشرکه خود در یک مجتمع تجاری حدود ۸۳۰ میلیارد تومان سود شناسایی کرد. «خبهمن» هم از محل فروش یک زمین ۱۷۵ میلیارد تومان سود شناسایی کرد. «دحاوی» در شفاف سازی مهم اعلام کرد که جریمه تعزیراتی این شرکت از هزارو ۱۰۰ میلیارد به ۲۲۰ میلیارد تومان کاهش یافته است.

اخبار بورسی هفته
قیمت گندم برای سال آتی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو تعیین شد. نرخ حق دسترسی به شبکه ریلی و لوکوموتیو ۵۰ درصد افزایش یافت. ۹۰ دستگاه کامیونت بهمن دیزل در بورس کالا عرضه شد. آگهی دعوت به مجمع عمومی فوق العاده به منظور انتخاب هیات مدیره ایران خودرو منتشر شد که همین موضوع شایعات زیادی را پیرو تغییر مدیریت این شرکت‌ها از دولت به بخش خصوصی ایجاد کرد. اخبار تایید نشده‌ای از تمدید نشدن اوراق گواهی سپرده ۳۰ درصدی به گوش می‌رسد. رئیس سازمان انرژی اتمی از مذاکراتی با بورس تهران برای تامین مالی تولید برق هسته‌ای و فراهم شدن الزامات این امر خبر داد.

بازارهای موازی
در بازار سکه و ارز بعد از محتمل شدن مذاکرات بین ایران و آمریکا شاهد کاهش قیمت‌ها بودیم. هر دلار آمریکا در بازار آزاد ۸۳ هزار و ۳۰۰ تومان، هر سکه امامی ۶۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و هر دلار در بازار توافقی هم ۶۶ هزار و ۸۰۰ تومان مبادله شد.

بازارهای جهانی
در بازار جهانی قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال ۷۶ دلار، هر اونس طلا ۲ هزار و ۷۵۸ دلار و هر تن مس ۹ هزار و ۳۰ دلار در حال معامله بود. قیمت روی، سرب و آلومینیوم هم به ترتیب ۲ هزار و ۷۷۱، هزار و ۹۶۱ و ۲ هزار و ۶۰۰ دلار در تن معامله شد. قیمت هر بیت کوین نیز به ۱۰۳ هزار دلار رسیده بود.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۷۸ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 516031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =