به گزارش صدای بورس،شش ماه دوم سال جاری برای نهادهای مالی که قصد داشتند ابزارهای جدیدی را وارد بازار کنند فرصت مناسبی بود و در این مدت بسیاری از صندوقهای گوناگون مانند طلا، انرژی و حتی به تازگی غذایی نیز وارد بازار شدند که با استقبال خوب سرمایهگذاران روبهروشد. از همین رو به سراغ یکی از مدیران و فعالان بازار رفتیم که اکنون سکان «هلدینگ سبا» را در دست گرفته است که در زیرمجموعه خود چندین نهاد مالی دارد که سبدگردان آسال یکی از آنهاست و در آینده نهچندان دور از ابزارهای سرمایهگذاری جدید خود رونمایی میکند. ضمن اینکه محمدرضا جواهری در گفتوگویی به پیشبینی وضعیت آینده بازار و احتمالات موجود در این حوزه پرداخت.
* در مورد فعالیتهای هلدینگ سرمایهگذاری بیمه ایران توضیح دهید.
مجموعه فعالیتهای هلدینگ سرمایهگذاری بیمه ایران شامل حوزههای متنوعی است. بخشی از فعالیتها مربوط به بیمه اتکایی است. از شرکتهای زیر مجموعه ایران معین است که آن هم در حوزه بیمه ابتکاری فعالیت دارد. در حوزه بورس نیز کارگزاری بورس بیمه ایران را داریم که یکی از کارگزاریهای شناخته شده بازار سرمایه است. همچنین یک شرکت سبدگردانی بورسی هم به نام “آسال” داریم. علاوه بر این، مجموعههای دیگری در حوزه گردشگری، آموزش (هم دانشگاهی از طریق زیرمجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی و هم آموزشهای حرفهای صنعت بیمه)، اجرای پروژههای عمرانی و سرمایهگذاری در بخش عمرانی فعال هستند.
* ارزیابی شما از وضعیت فعلی بازار بورس چیست و چه آیندهای را برای آن پیشبینی میکنید؟
معتقدم بازار بورس شرایط خوبی را شروع کرده و به نظر میرسد آینده مناسبی داشته باشد. البته شرایط منطقه و شرایط جهانی به شدت بر بورس و بازارهای بورسی تاثیرگذار است. با این حال، حمایتهای جدی از طرف دولت نیز وجود دارد. امیدواریم شرایط متعادل و منطقی که انتظار میرود، محقق شود و شاهد رشدی باشیم که ناشی از اتفاقات هیجانی نباشد. تحولاتی که در بورس رخ میدهد، متاثر از بحثهای سیاسی داخلی و خارجی است. اما به نظر میرسد اتفاقاتی که در دو سه سال گذشته افتاده، رکودی که حاکم بر بورس بوده و ارزشهای واقعی که در شرکتها وجود دارد، همراه با بی میلی مردم به بورس در گذشته، در حال حاضر فضایی را ایجاد میکند که روند منطقیتری شکل بگیرد. ضمن اینکه روند تدریجی بهبود شرایط بورس؛ معتقدم که تحلیل خود اهالی بازار سرمایه به تدریج وضعیت را در بازار منطقیتر خواهد کرد.
* وضعیت صنعت کارگزاری را چگونه ارزیابی میکنید؟
صنعت کارگزاری در یک سال گذشته شرایط خوبی را تجربه نکرده است و رکود حاکم بر بازار سرمایه هزینهها و زیانهایی را عموما برای کارگزاریها داشته است و ما هم جزئی از همین بازار هستیم. با همه اینها در حال حاضر، در حال تعریف ابزارهای جدیدی هستیم که هم در شرکت کارگزاری خود و هم در شرکت “آسال” اتفاق بیفتد و بتوانیم توسعه بازار بدهیم و شرایط رقابتی بهتری را در مجموعه خود ایجاد کنیم.
* چه برنامههایی برای توسعه فعالیتهای کارگزاری بورس بیمه ایران و شرکت سبدگردانی “آسال” در دست دارید؟
یکی از برنامههای کارگزاری ما ایجاد صندوقهای تخصصی است که در شرکت سبدگردانی “آسال” شروع خواهد شد. این صندوقها شامل صندوقهای بخشی و صندوقهای تخصصی مانند حوزه ساختمان، طلا و سایر حوزههایی است که به صورت ویژه مدیریت و به صورت تخصصی ورود میکنیم و این موارد را تا به امروز پیگیری کردیم و درخواست مجوز نیز برای بعضی از آنها صادر شده است.
* در مورد شرکت “آسال” و برنامههای آن توضیح دهید.
“آسال” شرکت سبدگردانی است که هم پرتفوی مردم و هم شرکتهای مختلف و خود بیمه ایران را مدیریت میکند. علاوه بر این، مدیریت صندوق ارزش کاوان آینده را هم بر عهده دارد. امیدواریم بتوانیم هم صندوقهای جدیدی را در آنجا و هم پرتفوی بالاتری را بگیریم و سبدگردانی قویتری ایجاد کنیم.
* احتمال تکرار شرایط سال ۹۹ در بازار سرمایه وجود دارد؟
بازار در آبان ماه شروع به رشد کرد اما در ماههای اخیر فراز و نشیبهای بسیاری داشت که شباهتی به صعود ناگهانی سال ۱۳۹۹ نداشت و در کل به نظر میرسد مجموعه سیاستهایی که دولت در حال برنامهریزی آن است و اقداماتی که وزارت اقتصاد و سازمان بورس و اوراق بهادار انجام میدهند، باعث شود که دیگر شاهد وقایع سال ۹۹ نباشیم و یک روند منطقی را در بازار سهام شاهد باشیم.
* وضعیت اعتماد مردم به بورس و سرمایهگذاری در این بازار را چگونه ارزیابی میکنید؟
با شرایطی که در سال ۹۹ پیش آمد، مردم اعتماد خود را از بورس از دست دادند و سرمایههای خود را به بازارهای موازی دیگر بردند. بنابراین، فکر میکنم الان فضا در حال فراهم شدن است که مجددا مردم سرمایههای خود را به سمت بازار سرمایه بیاورند.
* وضعیت صنعت بیمه را چگونه میبینید؟
نرخهایی که الان وجود دارد، چالشهای جدی برای صنعت بیمه به وجود آورده است. در سرمایهگذاری بیمه ایران تلاش داریم که تعاریف جدیدی از بعضی از بیمهها داشته باشیم. تصمیم داریم با کمک بیمه ایران و سازمانهای نظام مهندسی، حرکتی در بحث بیمه کیفیت ساختمانها را به صورت جدیتر آغاز کنیم. صنعت ساختمان، یک صنعت بزرگ و وسیع است و سرمایهگذاریهای بسیار سنگینی در این حوزه انجام میشود. این صنعت تحت پوشش بیمه قرار بگیرد. این امر مستلزم حمایت خود بیمه ایران، شناخت مهندسان از بیمه کیفیت ساختمان و باور سرمایهگذاران حوزه صنعت ساختمان به نیاز جدی به بیمه برای تضمین کیفیت پروژههایشان است.
-
علی آل بویه - خبـرنــگار
-
شماره ۵۸۱ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما