۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

تا یک سده قبل، زنان اقتصاددان چندان جدی گرفته نمی‌شدند و فعالیت آنها همواره در سایه همکاران مرد، کم‌رنگ بود. برخی از این زنان پژوهش‌های مهمی در حوزه اقتصاد انجام دادند و تأثیر زیادی بر اقتصادانان پس خود داشتند.

به گزارش صدای بورس، در این نوشتار به معرفی تعدادی از اثرگذارترین زنان اقتصاددان جهان پرداخته‌ایم.

هریت مارتینو (۱۸۰۲ تا ۱۸۷۶)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

مارتینو را با لقب «دختر آدام اسمیت» می‌شناسند. او در دهه ۱۸۳۰ میلادی کتاب‌های متعددی در زمینه مالیات و اقتصاد سیاسی به نگارش درآورد. او در دوره جوانی به آمریکا سفر کرد و کتاب «جامعه در آمریکا» حاصل آن سفر بود. کارهای او در حوزه اقتصاد سیاسی در مقطعی پرفروش‌تر از کتاب‌های چارلز دیکنز بود.

رزا لوگزامبورگ (۱۸۷۱ تا ۱۹۱۹)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

لوگزامبورگ را بیشتر به عنوان انقلابی که به دست شبه‌نظامیان مورد حمایت دولت آلمان اعدام شد، می‌شناسند. با این حال، او تأثیر عمیقی بر تفکرات اقتصادی مارکسیستی داشت، تا جایی که او را یکی از مهم‌ترین تبیین‌کنندگان دکترین اقتصاد مارکسیستی از زمان انتشار کتاب کپیتال می‌دانند.

ادیت ابوت (۱۸۷۶ تا ۱۹۵۷)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

ابوت مدرک دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۹۰۵ از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد و پس از آن در دانشکده اقتصاد لندن مشغول به کار شد. او بعدها به ریاست دانشکده خدمات اجتماعی دانشگاه شیکاگو رسید. ابوت در نگارش قانون ۱۹۳۵ تامین اجتماعی آمریکا همکاری زیادی داشت.

آنا شوارتز (۱۹۱۵ تا ۲۰۱۲)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

شوارتز کسی است که در نگارش مهم‌ترین کتاب حوزه اقتصاد پولی پس از جنگ جهانی دوم نقش مهم و در عین حال، کمتر شناخته شده‌ای داشت. در ۱۹۶۳، او به همراه میلتون فریدمن (برنده نوبل اقتصاد) کتاب «تاریخ پولی آمریکا از ۱۸۶۷ تا ۱۹۶۰» را منتشر کرد. با این حال، کمیته داوری جایزه نوبل، شوارتز را در این جایزه سهیم نکرد. با انتشار این کتاب، اقتصاد جهان توسعه‌یافته با تغییرات چشمگیری روبه‌رو شد.

دیردره مک‌کلاسکی (۱۹۴۲)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

مک‌کلاسکی یکی از برجسته‌ترین مورخان اقتصادی جهان است. نوشته‌ او درباره سرآغاز صنعتی‌شدن در بریتانیا نه تنها به بخش مهمی از مباحث آکادمیک تبدیل شد بلکه امروزه محبوب‌ترین کتاب در نوع خود به شمار می‌رود. در میانه سال ۲۰۱۴ مک‌کلاسکی به یکی از مهم‌ترین منتقدان پروفسور توماس پیکتی تبدیل شد و تاثیر اقتصادی چشمگیری بر محافظه‌کاران و لیبرال‌ها بر جا گذاشت.

جانت یلن (۱۹۴۶)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

یلن نه تنها یکی از پژوهشگران اقتصادی تاریخ جهان با بیشترین میزان ارجاع است، بلکه به عنوان رئیس فدرال رزرو آمریکا، جایگاه قدرتمندترین سیاستگذار اقتصادی جهان را نیز در اختیار داشته است. او نخستین رئیس شورای مشاوران اقتصادی رئیس جمهور در دوره بیل کلینتون بود.

کارمن راینهارت (۱۹۵۵)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

راینهارت احتمالا اثرگذارترین زن در قید حیات حوزه اقتصاد کلان است. پس از تحصیل در دانشگاه کلمبیا، او به عنوان اقتصاددان ارشد در بانک بر استرنز، صندوق بین‌المللی پول و دانشکده کندی دانشگاه هاروارد مشغول به کار شد. به عنوان یکی از نویسندگان کتاب‌های «این بار فرق می‌کند: هشت قرن حماقت مالی» و «رشد هم‌زمان با بدهی»، راینهارت به یکی از پرچمداران ریاضت اقتصادی دولت پس از بحران مالی تبدیل شد.

دامبیسا مویو (۱۹۶۹)

بزرگترین زنان اقتصاددان تاریخ

پس از دریافت مدرک کارشناسی شیمی و مدرک MBA مویو مدرک دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. او مدتی در بانک گولدمن ساکس کار کرد و عضو هیات مدیره بانک بارکلیز بود. مویو از منتقدان بزرگ کمک‌های خارجی به اقتصادهای کم‌درآمد است. کتاب او به نام «کمک بی‌جان: چرا کمک‌ها بی‌اثر است و بهترین روش کمک به آفریقا چیست»، پرفروش‌ترین اثری است که در این زمینه منتشر شده است. او در سال ۲۰۱۳ جایزه یک عمر دستاورد مؤسسه فردریک هایک را به دست آورد.

  • حبیب علیزاده - روزنامه‌نگار

  • شماره ۵۷۹ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 516767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =