تأمین مالی را نوآورانه به‌روز کنیم

در اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی ضمن اشاره به اینکه این ابزار در ایران جدید و نوین است، تأکید شد: همان‌طور که تأمین مالی جمعی به سرمایه‌گذاری محلی برای رشد اقتصادی منطقه کمک می‌کند، نیازمند تعریف یک اکوسیستم است.

به گزارش صدای‌بورس علیرضا دلیری دبیر علمی نخستین همایش تامین مالی جمعی در اولین همایش تامین مالی جمعی با اشاره به نقش این روش تامین مالی و مزایای آن در وضعیت حال حاضر اقتصادی کشور، گفت: در دنیا طبق داده‌ها، اولین نیاز برای هر پروژه منابع مالی است و روش‌های تأمین مالی باید متناسب با نیاز پروژه‌ها انتخاب شوند. تامین مالی جمعی یکی از روش های است که جواب خوبی در بازار سرمایه داده است.

وی افزود: باید برنامه مشخصی برای مجموعه ها وجود داشته باشد تا به منابع بانکی دست درازی نشود؛ از آنجایی که اتفاقات اقتصادی کشور غیر قابل پیش بینی است، زمان در تامین مالی بسیار با اهمیت است. در بین روش هایی که وجود دارد تامین مالی جمعی در سریع‌ترین زمان ممکن اتفاق می‌افتد حتی در برخی از موارد در نیم ساعت تامین مالی انجام می‌گیرد.

دلیری در ادامه تامین مالی جمعی را نسبت به عرضه اولیه‌های بورس مهم تر عنوان کرد و گفت: در سال‌های گذشته، روش‌های تأمین مالی نوین همچون تأمین مالی جمعی در کشور راه‌اندازی شده‌اند و در حال حاضر این روش در برابر مشکلات اقتصادی کشور عملکرد بهتری حتی نسبت به عرضه اولیه‌های بورس داشته است.

دبیر علمی همایش تامین مالی جمعی روش دست درازی به منابع بانکی را دیگر منسوخ دانست و اظهار داشت: در سنوات گذشته این موضوع در کشور معنا نداشت، و بیشتر تامین مالی ها از سیستم بانکی بود. در ۸ سال گذشته اما، روش‌های تامین مالی نوین را روی کار آوردیم، که تامین مالی جمعی یکی از روش‌ها بود. امروزه با توجه به آینده مبهم اقتصادی و تورم های افسار گسیخته، زمان در تامین مالی اهمیت پیدا می‌کند که تامین مالی جمعی سریع‌ترین روش حال حاضر است.

وی به مقاومت نهاد های ناظر برای تامین مالی جمعی اشاره کرد و گفت: در جلسات اولیه با فرابورس، این شرکت زیر بار تامین مالی جمعی نمی‌رفت اما با پیگیری های انجام شده با ۲ میلیارد شروع به تامین مالی جمعی کردیم و در حال حاضر این تامین مالی به هزاران میلیارد می‌رسد.

دلیری اظهار داشت: تامین مالی جمعی باعث می‌شود تا پول به سمت سفته بازی نرود و نقدینگی بازار جمع آوری شود. این اتفاق برای حاکمیت مفید خواهد بود و باعث تامین مالی طرح های تولیدی خواهد شد.

تأمین مالی جمعی، ابزاری برای رفع چالش‌ها

حسین سلاح‌ورزی، رییس سازمان ملی و کارآفرینی ایران در ادامه این همایش در سخنان خود بر اهمیت تأمین مالی جمعی در شرایط کنونی کشور تأکید کرد و گفت: تأمین مالی جمعی یکی از انقلاب‌های بزرگ در اکوسیستم مالی دنیاست و در ایران نیز می‌تواند در رشد اقتصادی و رفع مشکلات تأمین مالی پروژه‌ها بسیار مؤثر باشد.

وی تامین مالی جمعی را برای اقتصادهای محلی مهم ارزیابی کرد و تصریح کرد: تامین مالی جمعی می تواند نبود توازنی که در اقتصاد محلی وجود دارد را رفع کند و منجر به رشد اقتصادی در منطقه‌های کوچک و محلی شود.

سلاح‌ورزی اضافه کرد: در حال حاضر، برخی محدودیت‌های قانونی و مقرراتی مانع از توسعه تأمین مالی جمعی در ایران شده است و برای حل این مشکلات، نیاز به رویدادهای جانبی و تغییرات مقرراتی داریم.

رییس سازمان ملی و کارآفرینی ایران به کمبود اطلاعات لازم افراد برای شرکت در تامین مالی‌ جمعی اشاره کردوگفت: باید توجه داشت که به سایر مدل های تامین مالی توجهی نشده و تنها مدل بدهی محور لباس اجرایی به خود پوشیده است. عموم مردم نیز در حال حاضر اطلاعات لازم را برای شرکت در طرح های تامین مالی جمعی ندارند.

ایجاد اکوسیستم مناسب برای تأمین مالی جمعی

در ادامه این همایش ، سورنا ستاری، رییس کمیسیون علمی فناوری شورای راهبردی روابط خارجی نگاه اکوسیستمی به موضوع تامین مالی جمعی را بسیار با اهمیت عنوان کرد و اظهار داشت: در صورت ساخت یک اکوسیستم تامین مالی جمعی این اکوسیستم خود به خود تامین‌ مالی می‌کند و دیگر نیاز به دستکاری مداوم در آن نیست. باید توجه داشت که در نگاه اکوسیستمی اگر اکوسیستم خراب شود بلافاصله درست نمی‌شود. افراد دست اندرکار باید دقت کنند که نمیتوانند سریعا یک سکوی تامین مالی را جمع ‌کنند و ببندد این رفتار به اکوسیستم تامین مالی ضربه‌های مهلکی می‌زند.

وی ادامه داد: نمی‌توان بدون حکم دادگاه سکو های تامین مالی را بست اما این اتفاق در کشور می‌افتد و اکوسیستم را دچار مشکل می‌کند.
ستاری در ادامه ضمن اعتراض نسبت به بستن کسب و کار های بخش خصوصی از وضعیت پول در دست مردم گفت و خاطر نشان کرد: ما مگر چه تعداد کسب و کار در بخش خصوصی داریم که جلوی کار آنها را می‌گیریم؟ باید پاسخگو بود که با چه اجازه ای بخش خصوصی بسته می‌شود.

رییس کمیسیون علمی فناوری شورای راهبردی روابط خارجی افزود: پول در دست مردم بسیار بیشتر از پول در دست بانک ها است و از این رو است که تامین مالی جمعی جدیت پیدا می‌کند. اکوسیستمی نیاز است تا پول در دست مردم به کار توسعه و تشکیلات تبدیل شود و تامین مالی جمعی یکی از این ابزار ها است.

وی گفت: سرمایه لازم در سطح کشور وجود دارد که به جای قرار گرفتن در فرآیند تولید، منجمد شده است و برای به کارگیری آن فقط به اکوسیستمی نیاز داریم که آنها را به جوش بیاورد. در این بین یکی از ابزارهای ایجاد اکوسیستم، تأمین مالی جمعی است.

ستاری تاکید کرد: نوآوری در بخش خصوصی اتفاق می‌افتد و باید هوای این بخش را در شرایط مختلف داشت وی همچنین در ادامه افزود: دانش بنیان حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی است نه دولت. در حوزه تامین مالی جمعی بسیار قدیمی فکر می‌کنیم و درحال حاضر که به اینجا رسیده‌ایم با کلی سنگ اندازی مواجه بوده‌ایم. هر استارتاپ ایرانی که توسط دولت بسته شود گویی کشور نیروی نظامی خود را با تیر زده است. نباید اینقدر محدودیت ایجاد کرد تا جلوی خلاقیت استارتاپ ها و بخش خصوصی گرفته نشود.

وی دو مانع اصلی در برابر توسعه کسب‌وکارهای بر پایه فناوری را اینترنت و زبان عنوان کرد که هر دو با کمک اینترنت ماهواره‌ای و هوش مصنوعی حل شدند. پس شاهد یک بهمن در حوزه فناوری‌های نو هستیم، حال چرا باید سرداران خود را در این مسیر از بین ببریم؛ نوآوری و سرمایه‌گذاری حاصل فعالیت بخش خصوصی است.

ستاری با انتقاد از این اینکه در ایران و در حوزه تأمین مالی بسیار قدیمی می‌اندیشیم، گفت: تلاش‌های بسیاری در راستای بهبود شرایط تأمین مالی صورت گرفته است. با این وجود امروز ابزارهای بسیار زیاد و مؤثری در دست داریم تا برای تأمین مالی مورد استفاده قرار دهیم. ایده‌هایی مطرح است که وارد ایران می‌شود و مانند دیگر نقاط دنیا رشد می‌کند مانند انواع رمزارزها. در کنار آن باید راه‌حل‌های نوآورانه را هم داشته باشیم که این راهکارها در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. البته موانع و مقاومت‌ها وجود دارد که باید با آنها مقابله کنیم. در اینجا باید توجه داشت که مانع‌تراشی در برابر بخش خصوصی یعنی با تیشه به ریشه خود می‌زنیم.

وی از نیاز به استفاده از ابزارهای نوین مانند هوش مصنوعی و فین‌تک در این حوزه پرداخت و گفت: برای موفقیت در تأمین مالی جمعی، باید به نوآوری و تکنولوژی توجه ویژه‌ای داشته باشیم و اجازه دهیم بخش خصوصی و جوانان در این زمینه پیشرو باشد.

کد خبر 517746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =