به گزارش صدایبورس،به دلیل تحریمها و فشارهای بینالمللی، از مدلهای اقتصادی که برای صنعت هوایی در جهان فراهم است، محروم هستیم. در جهان سرمایهگذاران صنعت هوانوردی از منابع مالی لازم برای خرید هواپیما برخوردارند، فضای کسب و کارشان فراهم بوده و از خدمات بیمهای بهرهمندند، اما کشورمان از این خدمات محروم است.
همچنین از تحریمها بهعنوان عامل اصلی بالا بودن سن ناوگان هوایی کشور یاد میشود، بهطوری که به دلیل تحریمها به ناچار تامینکنندگان هواپیما به سمت ناوگان سه تا پنج میلیون دلاری میروند که طی مدت ۲ تا ۲ سال و نیم قابلیت بازگشت سرمایه دارد و در حقیقت این زمان بازگشت سرمایه است که ما را به سمت ناوگان بالای ۲۰ سال هدایت میکنند.
علاوه بر آن، به دلیل فشار تحریمها امکان استفاده از خدمات لیزینگ کنندههایی که میتوانند وامهای چهار تا ۶ درصدی به خریداران هواپیما بدهند وجود ندارد.
حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: سازمان هواپیمایی کشوری تاکنون موفق شده تا نسبت به ایجاد سه صندوق سرمایهگذاری به منظور لیزینگ هواپیما و اجاره دادن آنها اقدام کند.
وی بیانداشت: از این سه صندوق، ۲ صندوق دولتی و نظامی (متعلق به نیروهای مسلح) است و صندوق سوم را توسط بخش خصوصی راهاندازی خواهیم کرد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: اگر بتوانیم سه تا چهار صندوق دیگر نیز توسط بخش خصوصی راهاندازی کنیم، موضوع لیزینگ هواپیما راه خواهد افتاد.
وی با تاکید بر اینکه موضوع لیزینگ هواپیما را از طریق مشارکت صندوق های داخلی عملیاتی و اجرایی خواهیم کرد، گفت: این مهم با استفاده از منابع مالی داخل کشور اجرایی خواهد شد.
پورفرزانه خاطرنشان کرد: گردش مالی صنعت هوایی کشور در سال گذشته افزون بر یک میلیارد دلار بوده و این صنعت به کمک کسی نیاز ندارد.
وی اظهار داشت: به این ترتیب، بدون اینکه از مساله تحریمها متاثر شویم میتوانیم به توسعه و نوسازی ناوگان اقدام کنیم.
منبع: ایرنا
نظر شما