صدور بیش از ۲.۴ میلیون مجوز از درگاه ملی مجوزها در شش ماهه اخیر

درگاه ملی مجوزهای کشور از ابتدای دولت چهاردهم تا ابتدای اسفند، بیش از ۲.۴ میلیون مجوز کسب‌وکار ثبت کرده است.

به گزارش صدای بورس، از ابتدای دولت چهاردهم تا ابتدای اسفند، درگاه ملی مجوزهای کشور موفق به صدور بیش از ۲،۴۹۲،۰۰۰ مجوز شده است. این تعداد معادل بیش از یک‌سوم کل مجوزهای صادره از این درگاه است. این مجوزها به تفکیک شامل: صدور شناسه یکتا، بیش از ۱،۴۲۵،۰۰۰ مورد و صدور مجوز، بیش از ۱،۰۶۷،۰۰۰ مورد است.

این اقدامات به تسریع فرایندهای کسب‌وکار، رشد اشتغال، افزایش تولید ناخالص ملی، افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش کسری بودجه کمک شایانی کرده است.

شفاف‌سازی فعالیت‌های نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی

برای اولین‌بار، زیرساخت احراز و اخذ مجوز برای نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی از طریق درگاه ملی مجوزها ایجاد شده است. این اقدام به شفاف‌سازی نقش و کنترل سهم این نهادها در اقتصاد ملی کمک کرده و گامی مهم در جهت مردمی‌سازی اقتصاد و رشد تولید ناخالص ملی است.

تسهیل فرایندهای احداث تأسیسات و بنا

در یکی دیگر از اقدامات مرکز ملی بهبود محیط کسب‌وکار در وزارت اقتصاد، سند فنی فرایند کسب‌وکارهای مرتبط با احداث تأسیسات و بنا (زمین پایه) به مراجع صدور مجوز و پنجره واحد مدیریت زمین ارسال شده است. این اقدام به بهبود فرایندها و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکاری منجر شده و در نهایت به رشد تولید ناخالص ملی، افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش کسری بودجه کمک کرده است.

ابلاغ اولین سند آیسیک ملی کسب‌وکارها

اولین سند آیسیک ملی کسب‌وکارهای کشور با مشارکت مرکز آمار ایران تدوین و به مراجع صدور مجوز و دستگاه‌های نظارتی ابلاغ شده است. این سند به استانداردسازی و یکپارچه‌سازی فرایندهای کسب‌وکار در کشور کمک می‌کند.

برگزاری نشست‌های مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار

هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار و کمیته تخصصی آن، نشست‌های متعددی را برگزار کرده‌اند. از جمله دستاوردهای این نشست‌ها، ساده‌سازی فرایندهای کسب‌وکار و حذف مقررات زائد و غیرضروری مانند اخذ ضمانت پرداخت جریمه تأخیر در واردات محصولات کشاورزی است. این اقدامات به توسعه مشارکت مردم در اقتصاد ملی و رشد تولید ناخالص ملی کمک کرده است.

رفع موانع تولید با مشارکت بخش خصوصی

بیش از ۱۵ نشست مشترک با نمایندگان بخش خصوصی و کارآفرینان برگزار شده است. هدف این نشست‌ها شناسایی و رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری بوده است. این اقدامات به رشد تولید ناخالص ملی و افزایش اشتغال منجر می‌شود.

راه‌اندازی سامانه نظارتی

سامانه ۲۴۳۰.ir باهدف نظارت بر حسن اجرای مواد (۲۴) و (۳۰) قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار راه‌اندازی شده است. این سامانه به فعالان اقتصادی امکان می‌دهد تا موارد عدم رعایت این مواد را گزارش کنند. این اقدام به پیش‌بینی‌پذیر کردن محیط کسب‌وکار و افزایش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد ملی کمک کرده است.

منبع:خبرگزاری صداوسیما

کد خبر 518783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =