جزییات برنامه‌های توسعه‌ای کویر/ تامین مالی از مسیر بورس

جزییات برنامه‌های توسعه‌ای مجتمع تولیدی فولاد سپید فراب کویر که با نماد «کویر» در بازار سرمایه فعال است، اعلام شد.

به گزارش صدای بورس، در بازدید خبرنگاران و فعالان بازار سرمایه از مجتمع تولیدی فولاد سپید فراب کویر(مجتمع فولاد کویر کاشان)، مدیران این مجموعه، ضمن تشریح جزییات فعالیت‌های این واحد تولیدی، چشم‌انداز توسعه آن را اعلام کردند.

حمیدرضا خوروش نایب رییس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر در حاشیه بازدید خبرنگاران و فعالان بازار سرمایه از کارخانه فولاد سپید فراب کویر که به همت کانون کارگزاران بورس برگزار شد، گفت: در ۱۵ سال اخیر، بیش از ۱۰.۵ میلیون تن فولاد تولید کردیم.

وی ، با بیان اینکه نظرسنجی‌ها و بازخوردها نشان می‌دهد همه مشتریان ما از کیفیت محصولات فولاد کویر رضایتمندی خاصی دارند، افزود: صنایع متعددی از جمله صنایع خوانسار، انرژی اتمی و... از محصولات ما استفاده می کنند. بیش از ۷۵ درصد کلاف ما توسط تولیدکنندگان و مشتریان داخلی استفاده می شود.

به گفته وی، مجتمع تولیدی فولاد سپید فراب کویر، بزرگترین تولید کننده میلگرد بخش خصوصی کشور است. همچنین در میان رده بندی ۱۰۰ شرکت برتر ایران و جوان ترین شرکت فولادی ایران از سال ۸۱ با سرمایه گذاری در آران و بیدگل آغاز به کار کرد.

خوروش افزود: فولاد کویر بعد از سه سال توانست به ظرفیت اسمی تولید برسد و سالی ۳۵۰ هزار تن میلگرد را تولید کرد. هم‌اکنون نیز بیش از ۱۰ میلیون تن محصول را روانه بازارهای داخلی می‌کند و به ۱۸ کشور دنیا صادرات دارد. فولاد کویر به طور میانگین ۶۴۲ نفر نیروی کار دارد. همچنین از فولاد کویر خط دوم خود را از سال ۹۳ آغاز کرد.

وی با بیان اینکه موفقیت مداوم در دریافت استانداردهای بین المللی از مهمترین دستاوردهای فولاد کویر است،خاطرنشان کرد: فولاد کویر معادل ۱۰ درصد نیاز کشور به میلگرد شاخه و ۴۰ درصد نیاز به کلاف را تامین می کند. همچنین یکی از اقدامات مهم فولاد کویر قطع وابستگی به آب‌های زیرزمینی با احداث کارخانه فرآوری آب و استفاده از آب فاضلاب با تاسیس تسویه خانه فاضلاب شهری و تبدیل آن به آب مقطر است.

ظرفیت تولید،فروش و ارزآوری فولاد کویر

محمدرضا صادقی عضو مالی هیات مدیره مجتمع فولاد کویر کاشان نیز در نشستی که در جریان بازدید از این واحد تولیدی برگزار شد، اعلام کرد: اگر بخواهیم از زبان بازار سرمایه صحبت کنیم باید گفت شرکت کویر در دسته شرکت های نوردی است.

وی افزود: از آنجا که موسسان شرکت دید بازرگانی خوبی در سال های اخیر داشتند از تجربه بازار استفاده کرده‌اند و حاشیه سود کویر در مقایسه با شرکت های نوردی معمولا بالاتر بوده است. همچنین طرح توسعه و تکمیل زنجیره با تکیه بر بالاترین تکنولوژی دنیا را رقم زده اند.

وی خاطرنشان کرد: مجتمع فولاد کویر ۹ شرکت زیرمجموعه دارد که برنامه افزایش درآمد و سوآوری در حوزه تخصصی خود دارند. چشم انداز فولاد کویر برای سال های بعد خلق ارزش پایدار برای نسل های آینده است. در واقع، شعار مجموعه فولاد کویر ایجاد ارزش برای آینده است.

عضو مالی هیات مدیره مجتمع فولاد کویر کاشان با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه فولاد کویر دو مدل محصول شامل شاخه و کلاف دارد که هر دو در حوزه های ساختمانی و صنعتی و مهندسی تولید می‌شوند، افزود: ظرفیت اسمی تولید سالانه ما حدود ۱.۲ میلیون تن است. در حال حاضر نیز تولید واقعی سالانه این واحد معادل ۷۱۳ هزار تن است.مجتمع فولاد کویر همچنین سالانه رقمی بالغ بر ۲۵۰میلیون دلار ارزآوری برای کشور از طریق صادرات دارد و ۳۵۰ نوع محصول را به عنوان کاملترین محصولات میلگرد وکلاف فولادی در کشور تولید می‌کند.

صادقی با بیان اینکه برای تولیدات خود در مجتمع فولاد کویر از ۵۰۰ شرکت مواد اولیه دریافت می‌کنیم، گفت: ۶۰ درصد تولیدات کویر به ۱۸ کشور دنیا صادر می شود. همچنین چشم انداز توسعه محصولات فولاد کویر در ۱۱ دسته فولادی در راستای تولید سالانه ۱.۲ میلیون تنی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه در نیمه اول سال جاری تغییرات برخی مقررات منجر به کاهش صادرات فولاد کویر شد؛ گفت: با این حال فروش داخلی تغییری نداشته وحتی می‌توان گفت افزایش یافته است. از سوی دیگر در داخل نیز مشکلات نقدینگی و رکود داشتیم که ناچار بودیم بخشی از فروش را به صورت اعتباری انجام دهیم. این ها همه مزید بر علت شد تا بر میزان فروش و درآمد ما اثر داشته باشد. البته هنوز در داخل فروش ما خوب است و توانسته ایم آن را مدیریت کنیم.

پروژه جدید ساخت ۱۱ محصول فولادی

علی حاجی زاده معاونت تکنولوژی مجتمع فولاد کویر کاشان نیز در این نشست در خصوص چشم انداز مجتمع فولاد کویر با محوریت تولید فولادهای کیفی با هدف توسعه صنایع پایین دستی در منطقه اعلام کرد: در فولاد کویر با برنامه تولید ۱۱ محصول کلیدی، به دنبال اجرای طرح توسعه‌ای با هدف تولید فولاد با متریال ویژه هستیم

وی افزود:به طور کلی دو نوع فولاد داریم که یکی شامل فولاد تجاری است و دیگری فولاد مهندسی است.هدف فولاد کویر تولید فولادهای مهندسی با ویژگی ها برتر در طرح های توسعه ای خود است.یکی از چشم اندازهای ما توسعه فعالیت ها در حوزه فولادهای پرکربن که بعنوان مثال در صنعت لاستیک سازی کاربرد دارد، است. همچنین از دیگر برنامه های ما توسعه فعالیت ها در حوزه فولادهای زنگ نزن است.

معاونت تکنولوژی مجتمع فولاد کویر کاشان تصریح کرد: در چشم انداز فولاد کویر، تولید ۱۱ نوع فولاد را در دستور کار داریم که هر کدام در صنایع خاصی کاربرد دارند که عمده آن‌ها هم اکنون از خارج از کشور وارد می شوند.

استارت تولید فولادی کیفی از ۱۴۰۵

امیر صادقی مدیر اجرایی پروژه فولادسازی مجتمع فولاد کویر نیز گفت: یکی از اقدامات مهم این مجتمع، راه‌اندازی و بهره‌برداری از کارخانه فرآوری آب با هدف تسویه فاضلاب واستحصال آب تمیز و بدون آلودگی، است.

وی گفت: فولاد کویر ۹۰ لیتر بر ثانیه پساب کاشان را در اختیار دارد و واحد آبرسانی ما خاص ترین آبرسانی ایران است.اثری از آب رسانی های سنتی در خطوط تولیدی و نورد این مجتمع دیده نمی شود. این موضوع باعث شده فولاد کویر در میان سایر مجتمع‌های فولادی کشور کمترین مصرف آب در کشور را داشته باشد. همچنین یوتیلیتی هایی که برای تجهیزات High Tech خود گرفته ایم،نیز High Tech است.

مدیر اجرایی پروژه فولادسازی مجتمع فولاد کویر با بیان اینکه در ماه های سرد سال مصرف آب کمتری داریم، افزود: در خصوص مصرف گاز هم مشکلی نداریم. پیش بینی می‌کنیم تا ۱۴۰۵ استارت و شروع «پروژه تولید فولاد کیفی» را بزنیم. در این زمینه مشکلی از نظر آب و گاز نداریم و مشکل فقط مربوط به تامین برق است که برخی تمهیدات برای آن نیز در نظر گرفته شده است.

تمهیدات کویر برای ناترازی برق

مدیر امور برق و اتوماسیون محتمع فولاد کویر هم در این نشست اعلام کرد:فولاد کویر بزرگترین ترانس کوره ایران را دارد.

به گفته هادی شیری، در راستای چشم انداز توسعه شرکت، احداث پست ۲۳۰ کیلو ولت اختصاصی با دیماند ۲۳۵ مگاوات جهت تامین برق طرح های توسعه ای در دستور کار است. همچنین برای آینده دو پروژه داریم که موافقت اصولی آن اخذ شده است. یکی نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات است که در طول سه سال احداث می شود و بازگشت سرمایه آن نیز از سال پنجم و با بازدهی ۳۸ درصد خواهد بود. دیگری نیروگاه خورشیدی، با ظرفیت ۱۵۰ مگاوات است، دوره ساخت آن دو ساله و بازدهی ۴۰ درصد برای آن برآورد شده است.

وی خاطرنشان کرد: می‌توان امیدوار بود که در یک پروسه ۳ ساله ۳۰۰ مگاوات برق نیروگاه سیکل ترکیبی و ۱۵۰ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی داشته باشیم که نگرانی ما را از نظر ناترازی برق برطرف کند.

تامین مالی کویر از بازار سرمایه

قائم مقام معاونت مالی مجتمع فولاد کویر نیز با اشاره به برنامه این مجتمع فولادی برای تامین سرمایه طرح‌های توسعه‌ای از بازار سرمایه گفت: پروژه تولید فولاد کیفی مطابق با برآورد سازمان بورس ۱۳.۴ همت سرمایه نیاز دارد که با هزینه های انجام شده تاکنون ۷ همت از آن باقی مانده است که قرار است ۵ همت آن از طریق عرضه در بورس و از مسیر بازار سرمایه تامین شود.

هما بهرامی، گفت:۲ همت باقی مانده نیز از منابع مجتمع فولاد کویر تامین خواهد شد. در این راستا، مدارک برای پذیرش در بورس به سازمان بورس ارسال شده است و منتظر اظهارنظر نهایی برای زمان عرضه هستیم.

وی همچنین در خصوص کاهش حاشیه سود و فروش در نیمه اول امسال گفت: ما در ۶ ماهه اول سال محدودیت های برق داشتیم و عملکرد نیمه دوم سال قابل مقایسه با نیمه اول سال نیست. همچنین، در خصوص افزایش بهای تمام شده به دلیل محدودیت های سرمایه های در گردش، ناچار به خرید اعتباری از بازار شدیم که ۳ تا ۴ درصد افزایش هزینه داشتیم اما از نیمه دوم سال خرید اعتباری را برای کاهش اختلاف حاشیه سود قطع کردیم. فروش های ما هم در صادراتی ها کاملا نقدی و در داخلی ها غالبا نقدی است و اعتباری بسیار کم است که این موضوع نیز بر کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد کویر اثر مثبت خواهد داشت.

بازدید از کارخانه فرآوری آب و مجتمع فولاد کویر

در جریان بازدید خبرنگاران و فعالان سرمایه از کارخانه فرآوری آب مجتمع فولاد کویر، اعلام شد که این کارخانه با سرمایه گذاری ۲۰ میلیون یورویی ایجاد شده است.

براساس اعلام سرپرست کارخانه فرآوری و تسویه پساب فولاد کویر، بسیاری از کشورهای توسعه یافته حتی از این روش برای ایجاد آب شرب استفاده می کنند. از آنجا که تسویه آب در کارخانه فراوری آب مجتمع فولاد کویر با روش هوادهی انجام می شود، بوی فاضلاب هم منتشر نمی شود و آزار دهنده نیست. با این روش تا ۳۰ درصد پساب صنعتی و ۱۰۰ درصد فاضلاب پساب انسانی قابل تسویه است.

حسین صادق در این باره گفت:کلیه پساب داخل شرکت هم ابتدا وارد مدار تسویه شده و تسویه می شود و بعد از آن وارد دستگاه های آب شیرین کن شده و تا ریزترین مولکول های آب را تسویه می کند. ۷۰ درصد آب ناشی از این تسویه برای تولیدات کارخانه و ۳۰ درصد به عنوان پساب صرف آبیاری مصارفی همچون فضای سبز می شود. همچنین با اجرای برنامه های توسعه ای تا بیش از ۹۰ درصد می توان آب را به عنوان آب تمیز و قابل استفاده تسویه خواهد شد. در نهایت آبی با خلوص ۸ برابر بیش از آب معدنی اشامیدنی از پساب و فاضلاب انسانی به دست می آید.

در ادامه خبرنگاران و فعالان بازار سرمایه از واحدهای تولیدی فولاد و طرح‌های توسعه‌ای در دست اجرای مجتمع فولاد کویر بازدید کردند و مدیران این مجتمع در خصوص هر کدام از بخش‌ها توضیحاتی را ارائه کردند.

کد خبر 518884

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =