پایان تلخ پرونده بازار سرمایه۱۴۰۳ / آتش سرخ بورس سهام‌داران را سوزاند

آخرین هفته بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ هم به مانند اکثر هفته های سال با ناامیدی به پایان رسید.سهامداران در این سال بازنده مطلق بازارهای مالی کشور شدند و به لطف سیاست های اقتصادی ارکان مسئول نقدینگی اشخاص روانه بازارهای سفته بازانه شد.

به گزارش صدای بورس، آخرین هفته بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ هم به مانند اکثر هفته های سال با ناامیدی به پایان رسید و بدین ترتیب بازار یکی از بدترین سال های خود را به اتمام رساند.

علی رغم وعده های مسئولین ذیربط ارزش دلاری بازار سرمایه با سقوط آزاد به کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار مواجه شد و در سال ۱۴۰۳ بیش از ۴۵۰ نماد که اکثریت نسبی بازار را شامل می شد سال را با بازدهی منفی پشت سر گذاشتند. در معاملات این هفته شاخص کل با حمایت حقوقی ها و محدودیت فروش شرکت های حقوقی توسط سازمان بورس با رشد حدود ۱۴ هزار واحدی به ۲،۷۰۹،۷۶۶ واحدی رسید و شاخص هم وزن نیز رشد کمی داشت. این هفته هم در بازار خروج نقدینگی اشخاص حقیقی را داشتیم و ارزش معاملات خرد هم در محدود ۷ هزار میلیارد تومان در متوسط روزانه قرار گرفت.
در این هفته بیشترین بازدهی به ترتیب با ۱۵درصد ،۱۲درصد و ۱۰درصد نصیب سهامداران وشمال، غدانه و خکمک شد و بیشترین ریزش هم به ترتیب نصیب سهامداران وثخوز، پردیس و وبصادر شد که افت حدود ۱۰درصد هفتگی را ثبت نمودند. ۶۱درصد نمادها افت هفتگی را تجربه کردند.
هیات مدیره ونوین پیشنهاد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها و به میزان ۱۴۲درصد را داد. شصفها افزایش سرمایه سنگین ۵۰۰۰درصد از مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران می دهد. خمهر و درازک هم افزایش سرمایه به ترتیب ۴۰۰درصد و ۷۳۰درصد از تجدید ارزیابی خواهند داشت.
خفنر و نیروگاهی ها افزایش نرخ خود را اعلام کردند.

در این هفته سباقر ژنراتور خرید.خودرو و خساپا مجمع عمومی فوق العاده تجدید ارزیابی خود را انجام دادند و ۱۲ همت سود شناسایی کرد. ثبهساز هم از محل فروش ملک هزار میلیارد سود شناسایی کرد.
مطالبات اوره سازان از دولت با سهام فارس تهاتر شد.کانسار عرضه اولیه شد.دادگاه جم و مهر وارد مرحله جدیدی شد.
همچنین در هفته پایانی بازارسرمایه وتجارت بلوک فولاد خود را فروخت وپارس هم ۲ هزار میلیاردتومان از محل فروش ملک الهیه سود ساخت. ثبهساز هم از محل فروش ملک هزار میلیارد تومان سود اعلام کرد.
وسپه ۱۵۰ تومان تقسیم کرد. شیران و ومدیر هم به ترتیب ۳۵ و ۲۰ تومان تقسیم کردند.
در بازارهای جهانی هر انس طلا بر فراز قله ۳ هزاردلاری قرار گرفت. قیمت برنت مجددا با تنش های خاورمیانه به بالای ۷۲ دلار صعود کرد. قیمت هر تن مس ۹۸۵۰دلار در تن شد وقیمت هر تن روی، سرب و آلومینیوم به ترتیب ۲۹۲۲، ۲۰۸۸ و ۲۶۶۴ دلار در حال معامله است.
در بازارطلا و ارز اوضاع برعکس بازار سهام است. قیمت هر دلار در بازار آزاد به ۹۸ هزار تومان رسید. قیمت دلار نیمایی همچنان در محدوده کمتر از ۶۹ هزارتومان قرار دارد و سیاستگذار به نوعی در حال پاک کردن صورت مساله هست. قیمت هر سکه امامی هم به بالای ۹۲ میلیون تومان رسید.
به این ترتیب در حالی که سکه بازدهی یکساله بیش از ۵۵درصد ، دلار بازدهی بیش از ۵۰درصد را ثبت نمودند شاخص کل که با حمایت سنگین حقوقی ها مواجه بود تنها حدود ۲۵درصد بازدهی داشت. سهامداران در این سال بازنده مطلق بازارهای مالی کشور شدند و به لطف سیاست های اقتصادی ارکان مسئول نقدینگی اشخاص روانه بازارهای سفته بازانه شد. ورود نقدینگی سنگین به صندوق های طلا هم با توجه به کامزد کم نسبت به سهام، عدم ریسک نگهداری و عدم شمولیت مالیاتی همچنان ادامه دارد و به نظر می‌رسد سیاست سازمان بورس مبنی بر یونیت هلدر کردن سهامداران با موفقیت در سال ۱۴۰۳ اجرا شد.

ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

کد خبر 520493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =