به گزارش صدای بورس، بزرگمهر غفرانی درخصوص مهمترین طرح ها و برنامه ای توسعه در دستور کار چادرملو گفت: مهمترین برنامه با توجه به تاکیدات مدیرعامل بر ضرورت دستیابی به منابع جدید سنگ آهن، شناسایی و اکتشاف است. بنابراین با درک این دغدغه بسیار مهم، بخشی از توان را روی همین موضوع متمرکز کردیم چراکه برای تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد باید مواد اولیه هم تامین شود در حالی که معادن فعال فعلی نمی توانند تضمین مطمئنی برای تداوم تولید باشند.
غفرانی با اشاره به اینکه ذخیره معدن چادرملو بزودی به اتمام می رسد و قطعاً صنایع فولادی برای تامین مواد اولیه با مشکلات فراوانی مواجه خواهند شد، گفت: به همین منظور اولویت اول انجام اکتشاف پایه و تفصیلی مواد اولیه سنگ آهن و توجه خاص به آماده سازی معدن D۱۹ است. مطالعات و اکتشافات این پهنه انجام شده و اکتشافات تفصیلی آن هم در حال اتمام است و امید می رود بتوانیم از این پهنه بهره برداری کنیم . در عین حال چند آنومالی دیگر در محدوده فعالیت در استان یزد شناسایی شده که به جد دنبال آنها نیز هستیم
تاسیس شرکت اکتشافی در چادرملو
این مقام مسئول درباره توافق با سهامدار عمده برای تاسیس یک شرکت اکتشافی توضیح داد: طی بازدید مدیرعامل سرمایه گذاری امید از چادرملو، روند فعالیت ها مخصوصاً رکورد شکنی های مستمر در تولید کنسانتره و فولاد بررسی شد. در این جلسه مدیرعامل شرکت اعلام کرد، مقرر شده شرکتی مستقل برای تمرکز جدی بر روی پهنه های معدنی ایجاد شود که این موضوع بسیار مورد توجه قرار گرفت و پیشنهاد مشارکت در تاسیس این شرکت داده و توافق شد شرکت جدید اکتشاف و حفاری با مشارکت ۴۹ درصدی امید و ۵۱ درصدی چادرملو تاسیس شود .
ایجاد منطقه جدید صنعتی در یزد
غفرانی درخصوص ایجاد منطقه جدید صنعتی در استان یزد توسط چادرملو نیز عنوان کرد: از آنجا که ظرفیت توسعه صنایع فولادی اشباع شده و شرکت عظیمی چون چادرملو نمی تواند تنها متکی به فعالیت در حوزه معدن و فولاد باشد لذا با ماه ها بررسی و مطالعه و ارائه پیشنهادهای متعدد تصمیم گرفته شد در طرح های توسعه ابتدا برای متعادل کردن زنجیره تولید بر روی ساخت واحد های گندله سازی و آهن اسفنجی که همچنان مورد نیاز صنایع فولادی است متمرکز شویم.
طرح های توسعه ای صنایع پایین دستی
وی با اشاره به اینکه در مراحل بعدی نگاهی به صنایع پائین دستی از جمله فولادهای آلیاژی و صنایع وابسته داریم، گفت: بر همین اساس طرح ایجاد منطقه جدید صنعتی در دستور کار قرار گرفت که جانمایی آن صورت پذیرفته ، مدیران هر طرح منصوب شدند و کارهای مقدماتی در حال انجام است . قرار است در ابتدا در این منطقه صنعتی کارخانه سوپر مگامدول احیای مستقیم با ظرفیت ۲.۲ میلیون تن در سال (مجتمع فروآلیاژها با هدف گذاری ۳۰ هزار تن فرومنگنز، ۲۰ هزار تن سیلیکومنگنز و ۱۵ هزار تن فروسیلسیم) مجتمع تولیدی نسوزها شامل آجرهای منیزیت کربن، آلومینایی، دولومیتی، آجرهای مخصوص و جرم های منیتریتی و ملات های نسوز با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در سال که تامین کننده مواد مورد نیاز شرکت های تولیدی چادرملو و شرکت های اقماری است، احداث شود .
احداث کارخانه گندله سازی شماره ۲ با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال
سرپرست مدیریت مهندسی توسعه و فناوری چادرملو اضافه کرد: از طرفی یکی دیگر از طرح ها که از پیش آغاز شده، تکمیل احداث کارخانه گندله سازی شماره ۲ با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال، قابل افزایش تا ۶ میلیون تن به منظور ایجاد تعادل در زنجیره فولاد چادرملو و شرکت های اقماری است. در آبان ماه ۵ خط تولید کنسانتره مجتمع معدنی با تولید ۱.۱ میلیون تن کنسانتره میزان تولید این محصول را از مرز ۷.۵ میلیون تن در ۸ ماهه سال جاری عبور داد که موفقیت بزرگی بود .
رکوردشکنی فولاد سازی چادرملو
به گفته غفرانی، فولاد سازی چادرملو هم در آبان ماه با تولید بیش از ۹۴.۳ هزار تن شمش فولادی رکورد شکنی کرد که این میزان ۱۰.۳ هزار تن بیش از برنامه پیش بینی شده است . علاوه بر آن چادرملو با رویکرد جدید و با توسعه ظرفیت تولیدی و افزایش سرمایه و رشد اقتصادی این مهّم را به روش نوین هدف گذاری جهش تولید در چشم انداز توسعه تعریف کرده که یکی از آنها توسعه صادرات کالاهای فرآوری شده است. با توسعه ظرفیت تولید در صنایع معدنی که قابلیت فرآوری کالا و مواد را افزایش دادیم از خام فروشی مواد معدنی به خارج جلوگیری و در عوض کالاهای فرآوری شده و قابل عرضه را به بازار جهانی صادر می کنیم که این فرآیند علاوه بر ارزش افزوده مواد معدنی، زمینه ارز آوری برای توسعه زیرساخت ها را فراهم می کند.
بهره برداری از نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی
وی ادامه داد: ساخت نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی در مجاورت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی چادرملو که تا چند روز آینده به بهره برداری می رسد همچنین برنامه توسعه ساخت نیروگاه های خورشیدی جهت تولید انرژی پاک تا ۱۰۰ مگاوات در دستور کار قرار گرفته است . توسعه فعالیت های زیست محیطی از جمله ایجاد کمر بند سبز عقدا تا اردکان بطول ۳۰ کیلومتر، ایجاد و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی، ساخت فضاهای آموزشی، ساخت بزرگترین مجموعه فرهنگی و ورزشی استان یزد در اردکان و ایجاد شهرک مسکونی برای کارکنان مجموعه در اردکان وبهاباد از جمله طرح های توسعه پایدار چادرملو هستند .
نحوه تامین سرمایه اتمام طرح های توسعه ای
غفرانی درخصوص پیش بینی لازم برای تامین سرمایه اجرایی کردن و اتمام طرح های سرمایه گذاری گفت: مشکلی در زمینه تامین اعتبارات نداریم چون شرکت سود آوری خوبی دارد. در ٨ ماهه سال جاری از فروش محصولات ١٢.۶ هزار میلیارد تومان درآمد کسب شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۲ برابر رشد داشته است . برآوردها نشان می دهد برای اجرای طرح های توسعه بالغ بر ۱.۵ میلیارد یورو یا حدوداً ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که با اجرای آنها تحول عظیمی در شرکت ایجاد می شود./منبع: همفکران
نظر شما