بازاری با این همه پتانسیل اما غیر قابل اعتماد

به نظر می‌رسد اولین و مهم‌ترین راهکاری که برای ورود مردم به بازار می‌توان یافت، بحث آموزش و شناخت بازار سهام به قشرهای تحصیل‌ کرده است که البته باید به تدریج اتفاق افتاده و تعمیق پیدا کند.

دعوت مردم به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه توسط دولتمردان باید با در نظر گرفتن متغیرهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داخلی و خارجی باشد. در سال ۱۳۹۹ عمده مردم به دلیل اینکه سهامدار عدالت بودند، به مرور به سمت بازار سهام کشیده شدند اما طبیعتا بسیاری به دلیل ناآگاهی متحمل ضرر شدند و به این نتیجه رسیدند که بدون اطلاعات و بررسی نمی‌توانند در این بازار راهی برای موفقیت پیدا کنند.

بازار سرمایه مثل بازار مسکن، طلا، ارز و خودرو نیست که سرمایه‌گذار همراه با تورم بتواند بازدهی متناسب کسب کند چون در بازار دارایی‌های فیزیکی به دلیل تورم هر کسی که این دارایی‌ها را خریداری و نگهداری می‌کرد، قطعا در بلند مدت بازدهی مناسبی به دست می‌آورد و چون این اقلام چسبندگی قیمت دارند، ریزش یا ترکیدن حباب در آنها ملموس نیست یعنی اگر مسکن در یک برهه زمانی دچار حباب شود معمولا ریزش خاصی نخواهد داشت ولی رشد قیمتی هم نخواهد داشت به غیر از اینکه مثلا چند سالی بگذرد و تورمی اتفاق بیفتد و این بازار کالایی دوباره در مسیر رشد قرار بگیرد. بازار سهام اما داستان کاملا متمایزی دارد و به شدت تحت تأثیر متغیرهای اقتصادی و غیراقتصادی داخلی و خارجی حتی تحت تأثیر متغیرهای سیاسی و اجتماعی قرار می‌گیرد؛ بازار سهام، بازاری بسیار شفاف و انجام معاملات در آن تسهیل شده است و به دلیل شفافیت، نقدشوندگی و سهولت دسترسی سرمایه‌گذاران به سفارش‌گذاری نسبت به بازارهای موازی هم جذاب‌تر و هم به نوعی در رتبه اول سهولت معاملات در دسترس سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد.

به نظر می‌رسد اولین و مهم‌ترین راهکاری که برای ورود مردم به بازار می‌توان یافت، بحث آموزش و شناخت بازار سهام به قشرهای تحصیل‌ کرده است که البته باید به تدریج اتفاق افتاده و تعمیق پیدا کند.

مهم‌ترین موردی هم که باید بحث‌های آموزشی دیده شود اینکه مردم منابع خود را در اختیار متخصصان قرار دهند یعنی این آموزش راهکار درست سرمایه‌گذاری در بازار سهام را به آنها آموزش دهد.

سرمایه‌گذار می‌تواند با سرمایه‌گذاری به صورت غیرمستقیم از شرکت‌های سبدگردان، مشاور سرمایه‌گذاری و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری کمک بگیرد و از این طریق در بازارهای مختلف از جمله سهام، اوراق بدهی، طلا و امثال آن سرمایه گذاری کند.

موضوع مهم‌تری که در حال حاضر برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام وجود دارد، بحث معافیت مالیات بر عایدی سرمایه است در حالی که سایر بازارهای رقیب بازار سرمایه مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه هستند و نقدشوندگی آنها تحت تأثیر متغیرهای مختلفی است ولی بازار سهام این مزیت‌ها را دارد که سرمایه‌گذار به راحتی می‌تواند به نقدشوندگی بالایی دست پیدا کند. از طرف دیگر بازار سهام نقش سپر تورمی را ایفا می‌کند در نتیجه سرمایه‌گذاران را از تورم و کاهش ارزش دارایی‌شان مصون نگه می‌دارد.

  • احسان عسگری - کارشناس بازار سرمایه
کد خبر 452020

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =