سهم بخش ها از اشتغال در سال ۱۴۰۰+ نمودار

سهم تعداد شاغلین از کل جمعیت حاضر در سن کار از ۳۷.۳ در سال ۹۹ به ۳۷.۲ در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.

به گزارش صدای بورس، بنا به گزارش منتشر شده از مرکز آمار ایران از شاخص های اشتغال در سال ۱۴۰۰، کل تعداد شاغلین در سال گذشته بالغ بر ۲۳.۴ میلیون نفر بوده است.

نرخ بیکاری نیز در سال ۱۴۰۰، ۹.۲ درصد برآورد شده است. بررسی آمارها نشان می دهد در سال گذشته بیشترین سهم از کل اشتغال اقتصاد ایران به بخش خدمات تعلق داشته است و این بخش نزدیک به نیمی از شاغلین کشور را به خود اختصاص داده است. بر اساس داده های منتشر شده سهم شاغلین از کل جمعیت کار در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است. در این گزارش به بررسی وضعیت اشتغال در سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با سال ۹۹ پرداخته شده است.


بیشتر بخوانید: نرخ بیکاری ۹.۲ درصد شد


میزان اشتغال در ۱۴۰۰

کل تعداد شاغلین اقتصاد ایران در سال گذشته ۲۳ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۴۵۲ نفر برآورد شده است، این در حالیست که این رقم در سال ۹۹ حدود ۲۳ میلیون ۲۶۳ هزار نفر به ثبت رسیده است. به بیان دیگر در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ بالغ بر ۱۸۰ هزار نفر به جمعیت شاغل اقتصاد ایران افزوده شده است.

با وجود اینکه در سال گذشته ۱۸۴ هزار نفر به تعداد شاغلین اضافه شده است اما درصد شاغلین به کل جمعیت حاضر در سن اشتغال کاهش پیدا کرده است. در سال ۹۹ نسبت تعداد شاغلین به کل جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر که در سن اشتعال هستند ۳۷.۳ درصد به ثبت رسیده است، ولی این رقم در سال گذشته به ۳۷.۲ درصد کاهش پیدا کرده است. علت این رخداد افزایش نزدیک به ۷۰۰ هزار نفری جمعیت حاضر در سن کار در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ بوده است.

photo_2022-05-30_11-54-43

خدمات پیشرو در اشتغال زایی

از میان جمعیت ۲۳.۴ میلیونی اشتغال در کشور بیشترین سهم در اشتغال زایی به بخش خدمات تعلق دارد. تعداد شاغلین بخش خدمات در سال گذشته ۱۱ میلیون و ۶۸۷ هزار نفر برآورد شده است که ۴۹.۸ درصد کل شاغلین کشور را شامل می شود، این سهم در سال ۹۹ حدود ۴۹.۳ درصد بوده است.با وجود اینکه بخش خدمات بیشترین سهم را در مقایسه با سایر بخش ها به خود اختصاص داده است، اما در مقایسه با اقتصاد های پیشرفته جهان هنوز این سهم در مقدار مطلوبی قرار ندارد، چراکه اقتصاد کشور های توسعه یافته عموما اقتصاد های خدمات محور هستند.

پس از بخش خدمات بیشترین اشتغال زایی به بخش صنعت با تعداد شاغلین ۷ میلیون و ۹۲۹ هزار نفر تعلق دارد. سهم بخش صنعت از کل اشتغال در کشور از ۳۳.۳ در سال ۹۹ به ۳۳.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است. تعداد شاغلین بخش کشاورزی نیز در سال گذشته ۳ میلیون و ۸۲۷ هزار نفر به ثبت رسیده است. این بخش ۱۶.۵ درصد از کل شاغلین را در خود جای داده است، سهم بخش کشاورزی ار کل اشتغال در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ کاهش یافته است. بر اساس آمار ظاهرا این تعداد جذب بخش های صنعت و خدمات شده اند.

روند فصلی اشتغال زایی بخش ها در ۱۴۰۰

بررسی ها نشان می دهد روند اشتغال زایی بخش خدمات در سال گذشته صعودی و رو به رشد بوده است. به گونه ای که سهم بخش خدمات از اشتغال کل در بهار ۴۸.۸ درصد بوده است و این سهم در زمستان به ۵۱.۹ درصد رسیده است. بالاترین سهمی که بخش صنعت از اشتغال در سال گذشته داشته است به پاییز با ۳۴.۷ درصد مربوط می شود، این رقم برای بخش صنعت در زمستان به ۳۳.۶ درصد می رسد. بر خلاف بخش خدمات، سهم بخش کشاورزی از اشتغال کل در سال گذشته هر فصل کاهش یافته است و از ۱۷.۹ درصد در بهار به ۱۴.۵ درصد در زمستان رسیده است.

به گزارش اقتصاد نیوز، البته با توجه به اینکه اوج کار کشاورزی در فصول ابتدایی و نیمه نخست سال است، بدیهی است سهم اشتغال زایی این بخش در نیمه دوم سال کاهش یابد و برخی از شاغلین در این بخش به سمت کار در بخش های صنعت و خدمات روانه شوند.

photo_2022-05-30_11-54-37

کد خبر 452855

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  •  کدام بازار در شرایط فعلی برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

     کدام بازار در شرایط فعلی برای سرمایه‌گذاری مناسب است؟

    معمولاً وقتی صحبت از فرصت‌های ‌سرمایه‌گذاری می‌شود (حداقل طی چند سال اخیر) کمتر مطلبی به بحث تولید اختصاص می‌یابد، اما باید گفت در شرایط فعلی که نرخ ارز رشد زیادی کرده و رشد دوباره‌ای نیز به نظر خواهد داشت، و در طرف مقابل به خاطر کمبود منابع ارزی حکومت تا حد امکان واردات را محدود کرده، تولید بسیاری از محصولات صرفه اقتصادی یافته است.

  • چون کشتی بی‌لنگر / آیا اقتصاد ایران در سال جدید به ثبات می‌رسد؟

    چون کشتی بی‌لنگر / آیا اقتصاد ایران در سال جدید به ثبات می‌رسد؟

    هدف اصلی سیاست‌های اقتصاد کلان ایجاد رفاه اقتصادی و اجتماعی به شیوه‌ای عادلانه و پایدار است. چون بیکاری و اشتغال ناقص عامل اصلی فقر است، یکی از وظایف اصلی دولت‌ها تلاش در جهت نزدیک کردن هرچه بیشتر اقتصاد به اشتغال کامل است.

  • راهی در بیراهه / درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده چقدر قابل تحقق‌اند؟

    راهی در بیراهه / درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده چقدر قابل تحقق‌اند؟

    طبق چیزی که در مجلس شورای اسلامی به نتیجه رسیده است در سال ۱۴۰۱ مثل همیشه ۱۴.۵ درصد از درآمد حاصل از نفتی که فروخته می‌شود سهم شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز خواهد شد. آن طور که نمایندگان مجلس دهم دولت را مکلف کرده‌اند ۳ درصد از درآمدها نیز راهی مناطق محروم خواهد شد.

  • بررسی الگوهای موفق و ناکام در خصوصی‌سازی اقتصاد

    بررسی الگوهای موفق و ناکام در خصوصی‌سازی اقتصاد

    آلمان شرقی که پیش از سقوط دیوار برلین یکی از بسته‌ترین اقتصادهای اروپا تلقی ‌می‌شد در نتیجه رویه‌های دولتی و دخالت آن‌ها در اقتصاد، به ورطه ناکارآمدی، عدم رشد، فساد فراگیر و عمیق، تورم فزاینده و... افتاده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =