وضعیت بورس در هفته سوم خرداد / بی‌حسی در بازار

در دومین روز هفته گذشته شاخص با کاهش ۲۰ هزار واحدی به سطح یک میلیون و ۵۳۴ هزار واحد رسید. بازار با عرضه در اکثر گروه‌ها به‌خصوص خودرویی‌ها در منفی‌ها معامله شد.

با توجه به رشد قیمت نفت، کامودیتی‌ها و همچنین قیمت ارز در بازار آزاد و انتظارات تورمی همچنان بازار واکنش مثبت نشان نداده و نسبت به بازارهای موازی جا مانده است.

نشست شورای حکام و احتمال صدور قطعنامه انتقادی علیه تهران می‌تواند یکی از ریسک‌های سیاسی بازار باشد و مذاکرات برجامی را به حاشیه ببرد.
گروه مورد اقبال بازار در این هفته، سیمانی‌ها بودند. رقابت سیمان در بورس کالا به بیش از ۶۰ درصد رسیده است و سبب توجه بازار به نمادهای این گروه شد. گزارش اجماع بازار در تعطیلات اول هفته منتشر شد. p/e بازار به محدوده ۶.۵ رسیده است. گروه فولاد و اوره کمترین p/e فوروارد را داشته‌اند. گروه‌های تورمی تحت فشار سیاست کنترل قیمت دولت هستند. سیاستی که زیان دهی برای آنها به همراه داشته است.
بازار هفته گذشته با نخستین روز معاملاتی خود را با افت حدود ۱۱ هزار و ۱۰۰ واحدی آغاز کرد. فشار فروش سنگین در میان خودرویی‌ها از همان ابتدای بازار شاهد بودیم که با صف فروش شدن دو لیدر خودرویی عرضه در بازار افزایش یافت. با رشد نرخ ارز آزاد سهم‌های بزرگ بازار اصلاح زیادی نکردند. پالایشگاهی‌ها و فلزی‌ها معاملات بهتری داشتند که یکی از دلایل آن گزارشات خوب در فلزی‌ها و حذف عوارض صادراتی بود.

شوک مثبت به خودرویی‌ها
در دومین روز هفته گذشته شاخص با کاهش ۲۰ هزار واحدی به سطح یک میلیون و ۵۳۴ هزار واحد رسید. بازار با عرضه در اکثر گروه‌ها به‌خصوص خودرویی‌ها در منفی‌ها معامله شد. گروه لاستیکی با خبر افزایش نرخ به سقف قیمتی خود رسید، افت ارزش معاملات در محدوده پنج هزار میلیارد تومان را شاهد بودیم.
در سومین روز هفته شاخص کل با رشد اندک سه هزار واحدی به یک میلیون و ۵۳۷ هزار واحد رسید، بازاری متعادل و مثبت را شاهد بودیم. ارزش معاملات به ۴۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در ادامه حمایت‌های روز گذشته بازارگردان‌ها و سهامداران عمده، بازار معاملات متعادل‌تری داشت. اخبار مبنی بر قیمت‌گذاری خودرو با فرمول جدید منتشر شد که شوک مثبت به این گروه داد. نیروگاه‌ها با شایعاتی از افزایش نرخ برق یا ورود برق به بورس انرژی با افزایش تقاضا مواجه شدند.
در چهارمین روز هفته گذشته شاخص کل با رشدی جزئی به رقم یک میلیون و ۵۴۲ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات خرد حدود ۴۲۰۰ میلیارد تومان بود. بازار متعادل و بهبود تقاضا در نمادهای کوچکتر بازار شاهد بودیم. افزایش قیمت نفت به بالای ۱۲۲ دلار به‌دلیل موافقت رهبران اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم ۹۰ درصدی نفت خام روسیه، پالایشی‌ها معاملات بهتری داشتند.

فشار بر عرضه
در آخرین روز هفته گذشته شاخص کل با کاهش اندک به یک میلیون و ۵۴۱ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات خرد حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان و ۲۳۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی ثبت شد. لاستیکی‌ها و شیمیایی‌ها بیشترین جذب نقدینگی را داشتند. بازار با فشار عرضه در اکثر گروه‌ها همراه بود و نمادهای کوچکتر بازار معاملات بهتری را ثبت کردند. با انتشار گزارش بانک ملت در ۱۲ ماهه ۷۶ تومان سود به ازای هر سهم ساخت رنج‌های مثبت را در این گروه شاهد بودیم. بفجر در محدود ۲۲ درصد مثبت و مبین ۷ درصد بازگشایی شد که توانستند تأثیر مثبت بر شاخص بگذارند.

وجود ریسک‌های سیاسی
در اولین روز کاری هفته جاری شاخص کل با افت سنگین ۲۷ هزار واحدی در عدد یک میلیون و ۵۱۴ هزار واحد رسید. بازار با فشار عرضه و خروج نقدینگی حقیقی‌ها حدود ۱۱۵۰ میلیارد تومان همراه بود. از دلایل عرضه‌ها می‌توان به ریسک‌های سیاسی موجود و قطعنامه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرد. در روز سه شنبه شاخص کل با افزایش اندک به یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات خرد ۳۸۰۰ میلیارد تومان و ۴۵۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی را داشتیم. تقاضا در گروه پالایشی، خودرویی، سیمانی و به تبع آن کلیت بازار افزایش یافت. دلیل اصلی مورد توجه قرار گرفتن سیمانی‌ها، معاملات روز گذشته بورس کالای این گروه بود. بحث قطعی برق، کاهش تولید و افزایش ساخت و ساز تأثیر مستقیم بر افزایش تقاضا در این گروه دارد.

بازار تحت تأثیر اخبار ضد و نقیض
در آخرین روز هفته جاری شاخص با رشد ۴۹۰۰ واحدی به سطح یک میلیون و ۵۲۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد حدود ۳۱۰۰ میلیارد و خروج نقدینگی حدود ۲۸۲ میلیارد تومان ثبت شد. گروه زغال سنگ، حمل و نقل، رایانه بیشترین ورود نقدینگی را داشتند. بازار این هفته با اخبار ضد و نقیض از برجام و احتمالا افزایش نرخ بهره بانکی و قطع نامه شورای حکام و تعلیق عرضه خودرو در بورس کالا به کار خود پایان داد. نرخ ارز آزاد نیز با افزایش همراه بود و به حدود ۳۲ هزار تومان رسید. انتظارات تورمی و همینطور افزایش نرخ کامودیتی‌ها و نفت را می‌توان از عوامل رشد بازار دانست.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
کد خبر 453193

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • فرصت خوب صادراتی برای تولیدکنندگان تایر

    فرصت خوب صادراتی برای تولیدکنندگان تایر

    شرکت فرانسوی تایر میشلن فعالیت خود را در روسیه متوقف می کند. این موضوع می تواند یک فرصت صادراتی و بازار مناسب را فراروی تولیدکنندگان ایرانی قرار دهد. شرکت های ایرانی تولیدکننده تایر تاکنون بازار مناسبی در روسیه نداشتند اما اکنون می توانند با دیپلماسی مناسب تجاری، جایگاه خود را در این بازار بزرگ فراهم سازند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =