برنج با چه قیمتی به سفره ها برگشت؟

معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: امیدواریم در فصل برداشت برنج طبق روال سال‌های گذشته شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار باشیم.

به گزارش صدای بورس،امیر طالبی با حضور در برنامه رادیویی بازارگاه با بیان اینکه امسال کشاورزان شالیکار هزینه‌های زیادی را برای کارگر، کود و سموم متقبل شده اند، گفت: منطقی است که نسبت به سال گذشته شاهد افزایش قیمت در برنج ایرانی باشیم، اما امیدواریم مانند سال‌های گذشته در زمان برداشت برنج شاهد کاهش قیمت در بازار باشیم.

وی افزود: در بازارهای جهانی قیمت گندم تا ۵۳۰ دلار برای هر تن هم رسید، ولی الان در فصل برداشت می‌بینیم که قیمت‌ها حول و حوش ۴۵۰ دلار و حتی کمتر از آن است؛ بنابراین در جهان و همه کشورها و همین طور ایران مطمئنا در فصل برداشت محصولات کشاورزی با توجه به این که عرضه بیشتر می‌شود طبیعتا روی قیمت هم اثر خواهد گذاشت.طالبی گفت: امسال با توجه به تغییرات قیمتی و التهاباتی که در بازار و قیمت برنج بوجود آمد ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت ممنوعیت واردات را لغو کند و در ۴ ماه آینده با واردات برنج خارجی، زمینه برای تنظیم بازار برنج فراهم خواهد شد.

معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره تاثیر واردات بر بازار برنج داخلی گفت: با توجه به اینکه روند واردات برنج از زمان خرید تا دریافت آن در داخل کشور حداقل سه ماه به طول می‌انجامد و به دلیل تفاوت قیمتی نسبتا بالا بین برنج ایرانی و خارجی هم اکنون مصرف بیشتر مردم برنج خارجی است، این فاصله زمانی می‌تواند روی قیمت برنج در داخل تاثیرگذار باشد به همین دلیل ستاد تنظیم بازار به این جمع بندی رسید که امسال این ممنوعیت را فعلا لغو کند.

او افزود: مرجع ذیربط در این باره مصوبات را صادر و به همه‌ی گمرکات ابلاغ کرده است.


بیشتر بخوانید: جزئیات برنج‌های وارداتی مانده زیر باران



طالبی گفت: برنج کاران ایرانی و انجمن برنج ایران مخالف این قضیه است و معتقد است که عملا با شروع فصل برداشت، قیمت به خودی خود کاهش پیدا می‌کرد و نیازی نبود که ممنوعیت واردات را لغو کنیم چرا که تاثیری بر قیمت برنج نخواهد داشت و معتقد بودند که برای تنظیم بازار اگر قرار است برنج وارد شود می‌توانستند این کار را در همان هشت ماهی که فرصت ایجاد می‌شد انجام دهند نه در زمان برداشت برنج داخلی. این لغو ممنوعیت واردات عملا به ضرر تولید کنندگان شده است.

او گفت: وظیفه ما ایجاد فضای آرام برای عرضه کالا است. نظر کشاورزان و انجمن برنج ایران کاهش قیمت همزمان با برداشت برنج است که در اینصورت رغبت مصرف کننده داخلی به سمت برنج ایرانی خواهد بود. اما ما نمی‌توانیم مسائل کلان کشور را به، اما و اگر بسپاریم. بازار باید یک شرایط متعادل داشته باشد و مصرف کننده اطمینان خاطر داشته باشد که کالای مورد نظرش را در اسرع وقت تهیه و استفاده خواهد کرد.

طالبی افزود: واردات طبق روال گذشته انجام می‌شود. بخش خصوصی بیشترین حجم واردات را با توجه به تکالیفی که در بخش ذخایر راهبردی کشور دارد انجام می‌دهد.

معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: برای همه‌ی کالاهای وارداتی بازرس بین المللی تعیین می‌شود که این بازرس در محل تولید از کالا نمونه برداری می‌کند و این نمونه‌ها در یک آزمایشگاه معتبر اروپایی مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از تایید، این کالاها را خریداری می‌کنیم؛ بنابراین این اطمینان خاطر را بدهم که برابر مشخصاتی که ما در قراردادمان تعیین می‌کنیم کالا را در ایران تحویل خواهیم گرفت؛ بنابراین ما همیشه تلاش کرده ایم کالاهای درجه یک و در شان مصرف کنندگان ایرانی خریداری کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،کالاهایی که بخش خصوصی هم وارد می‌کند در داخل کشور سازمان‌های نظارتی مثل سازمان غذا و دارو سازمان استاندارد کالا را نمونه برداری کرده و مورد آزمایش قرار می‌دهند و بعد از تایید، اجازه واردات کالا به کشور صادر می‌شود.

کد خبر 456579

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • ۹ روش جدید استفاده از لوبیا!

    ۹ روش جدید استفاده از لوبیا!

    از آمریکای لاتین گرفته تا هند و خاورمیانه، و از قرمز تا سیاه، سفید، یا چیتی ، لوبیا یک غذای اصلی در چندین منطقه در سراسر جهان است. در واقع، در کنار نخود، لوبیا یکی از پرمصرف‌ترین حبوبات در سطح جهان است.

  • احتمال از بین رفتن ۳۰۰ تن برنج‌ باران‌زده/گمرک به وزارت صمت نامه زد

    احتمال از بین رفتن ۳۰۰ تن برنج‌ باران‌زده/گمرک به وزارت صمت نامه زد

    طبق برآورد گمرک زاهدان، احتمالا حدود ۳۰۰ تن از برنج‌های وارداتی که در محوطه، دچار آب گرفتگی شده بود، خسارت دیده و از بین رفته است.

  • مردم تاوان سیل زدگی برنح های زاهدان را می دهند

    مردم تاوان سیل زدگی برنح های زاهدان را می دهند

    پس از جاری‌شدن سیل در استان‌های مختلف کشور، حدود ۳۰۰ تن از محموله برنج‌ وارداتی در گمرک زاهدان زیر آب رفت. موضوعی که ممکن است باعث کاهش عرضه برنج وارداتی به بازار و افزایش قیمت آن شود. آیا در نهایت مردم زیان برنج‌های سیل‌زده را می‌پردازند؟

  • جزئیات قیمت کالاهای اساسی درهفته دوم مرداد/جدول

    جزئیات قیمت کالاهای اساسی درهفته دوم مرداد/جدول

    بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی در هفته دوم مرداد حاکی از ثبات قیمت کالاها نسبت به هفته گذشته دارد با این حال کالاها بسیار گران است .

  • مقصر برنج های خیس پیدا شد

    مقصر برنج های خیس پیدا شد

    به دنبال بررسی‌های صورت گرفته و ورود دستگاه‌های نظارتی، برخی اقدامات اولیه برای تعیین‌تکلیف محموله‌های برنج مانده زیر باران در گمرک زاهدان صورت گرفته و پرداخت خسارت بر عهده سازمان انبارهای عمومی به عنوان مرجع تحویل گیرنده گذاشته شده است؛ اما این ماجرا ابعاد دیگری دارد که باید فورا مورد رسیدگی قرار گیرد.

  • قیمت جهانی غلات کاهش یافت

    قیمت جهانی غلات کاهش یافت

    ​​​​​​​ قیمت گندم و ذرت پس از انتشار اخباری مبنی بر اینکه اولین کشتی غلات اوکراین به مقصد خود رسید و انتظارات برای کاهش محدودیت‌ها بر صادرات محصولات کشاورزی روسیه، کاهش یافت.

  • کدام استان‌ها پیشتاز خرید تضمینی گندم کشور هستند

    کدام استان‌ها پیشتاز خرید تضمینی گندم کشور هستند

    خرید تضمینی گندم از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به میزان خریدِ بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۵۱ درصد رشد داشته است و با ادامه روند تحویل این محصول در استان‌های مختلف کشور، پیش بینی می‌شود این روند تا پایانِ فصلِ زراعی سال ۱۴۰۱ افزایش ‌یابد.

  • ۱۵ هزارمیلیارد از مطالبات گندمکاران پرداخت نشد

    ۱۵ هزارمیلیارد از مطالبات گندمکاران پرداخت نشد

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: خشکسالی در سال جاری ۸۰ درصد از تولید گندم در مزارع آبی و دیمی استان‌های جنوبی و مرکزی را کاهش پیدا داد.

  • قیمت جدید برنج به‌ زودی اعلام می‌شود

    قیمت جدید برنج به‌ زودی اعلام می‌شود

    معاون دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قیمت برنج در سال ۱۴۰۰ بسیار منصفانه بود، گفت: قیمت برنج مصوب سال ۱۴۰۱ را به زودی اعلام می‌کنیم.

  • سیل قیمت اوزون برون را بالا برد

    سیل قیمت اوزون برون را بالا برد

    سیل حدود سه هزار تن ماهی را تلف کرد. حال بیم آن می‌رود که قیمت ماهی مجدد در آستانه گرانی قرار بگیرد؛ چرا که هر کمبودی در بازار به منزله گرانی است. این در حالی است که چندی پیش یک مقام صنفی از افزایش قیمت ماهی در مهر یا آبان ماه سال جاری خبر داد.

  • جزئیات برنج‌های وارداتی مانده زیر باران

    جزئیات برنج‌های وارداتی مانده زیر باران

    یک فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه برنج های وارداتی در گمرک زهدان زیر باران مانده و در حال نابودی است، از عملکرد مسئولان مربوطه به شدت انتقاد کرد.

  • افزایش خرید تضمینی گندم

    افزایش خرید تضمینی گندم

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: دولت پارسال چهار و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کرد و ما امسال هفت و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان خریدیم که نسبت به سال قبل ۶۶ درصد افزایش داشته است .

  • افزایش سرقت مواد غذایی در نتیجه تورم

    افزایش سرقت مواد غذایی در نتیجه تورم

    تورم مواد غذایی در ایران هشداردهنده شده و مرکز آمار نرخ تورم نقطه‌ای مواد غذایی در تیر ماه را بالای ۹۰ درصد دانسته است.

  • سرانجام برنج ارزان شد

    سرانجام برنج ارزان شد

    سرانجام بعد از مذاکرات، تردیدها و ابهامات چندماهه پیرامون ممنوعیت فصلی واردات برنج، در نخستین روز مردادماه لغو این ممنوعیت چندماهه به گمرکات ابلاغ شد و بر این اساس واردات برنج به کشور همچنان طبق روال قبل ادامه خواهد داشت.

  • خبر نگران کننده درباره برنج هندی

    خبر نگران کننده درباره برنج هندی

    تاجران نگران هستند که کاهش تولید برنج محدودیت های صادراتی هند را افزایش دهد.

  • نان جهان سنگ می شود!

    نان جهان سنگ می شود!

    نارندا مودی نخست وزیر هند پس از حمله روسیه به اوکراین جسورانه اعلام کرد که کشورش آماده تأمین غذای جهان است ولی در کمتر از چهار ماه بعد اعلام شد که دولت باید واردات گندم را در نظر بگیرد.

  • غلات ارزان می شود

    غلات ارزان می شود

    با گذشت یک ماه از توافق میان مسکو و کی‌یف برای رفع محاصره بنادر اوکراین، وزارت کشاورزی این کشور در بیانیه‌ای از افزایش ۷۲۰ هزارتنی صادرات غلات نسبت به ماه گذشته میلادی خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =