درآمدزایی عجیب مخابرات از شماره‌های رند/ هزینه واگذاری خط، ۱۵۰ میلیون!

شرکت مخابرات به تازگی برای واگذاری شماره‌های رند از صاحبان این شماره‌ها مبالغ گزافی دریافت می‌کند. هزینه چند صد میلیونی که فروشنده خط باید بابت نقل و انتقال خط بپردازد!

به گزارش صدای بورس، شماره‌های رند تلفن همراه معمولا با قیمت‌های بسیار بالاتر از حد معمول در مزایده‌ها و در بازار به فروش می‌رسند. حالا به نظر می‌رسد که این داغ بودن بازار شماره‌های رند تلفن همراه، باعث شده که شرکت مخابرات نیز به فکر درآمدزایی از طریق شماره‌های تلفن ثابت بیفتد.

پول رُندی خط را پرداخت کنید!
براساس گزارش‌ یکی از مشترکان مخابرات که دارای شماره تلفن رند است، شرکت مخابرات به تازگی حتی برای نقل و انتقال یک شماره تلفن رند از صاحبان این خط‌ها هزینه‌های چند صد میلیونی دریافت می‌کند.

این مشترکمی‌گوید: «برای فروش خط خودم با یک خریدار به مرکز مخابرات مراجعه کردیم. متصدی اعلام کرد که شما پول رندی خط را پرداخت نکردید. باید مبلغ گزافی برای امتیاز خط رند رو پرداخت کنید. تا بتوانید تغییر نام بدهید.»

گزارش‌های میدانی تجارت‌نیوز از یکی ادارات مخابرات در تهران نیز نشان می‌دهد که شنیده‌ها و شایعات در این خصوص حقیقت دارد. چرا که صاحب شماره رند زمانی که برای واگذاری خطوط به مخابرات مراجعه کرد با پاسخ عجیب متصدی مخابرات مواجه شد.

متصدی مخابرات با استعلام شماره رند، اعلام کرد که برای واگذاری، صاحب شماره مبلغی را باید به مخابرات پرداخت کند. رقمی در حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان. البته این رقم براساس بررسی‌های نهایی مخابرات ممکن است کمتر یا حتی بیشتر هم بشود!

پاسخ مخابرات چه بود؟ مخابرات در این باره می‌گوید که «براساس مقررات اجرایی، برای شماره‌های رند و مناسب تلفن ثابت فاقد قرارداد ( شماره‌هایی که بابت رندی هیچ گونه مبلغی پرداخت ننموده‌اند) درصورت وجود تقاضا مبنی بر تغییر نام، مشترک ملزم به پرداخت بهای رندی شماره خود براساس قیمت تعیین شده توسط کمیته نظارتی منطقه خواهد بود. درصورت عدم تمایل به پرداخت بهای رندی ،یک شماره عادی جایگزین و تحویل مشتری میگردد.»

این در حالی است که صاحبان شماره‌های رند ادعا می‌کنند که زمانی که این شماره‌ها را خریداری کردند، هزینه متعارف آن زمان را پرداخت کردند. پس چرا مخابرات اکنون هزینه رندی شماره را دوباره دریافت می‌کند؟


بیشتربخوانید:دولت به‌دنبال گرانی اینترنت نیست


دریافت مبلغ‌های کلان شرکت مخابرات از صاحبان شماره‌های رند برای واگذاری خطوطی که سال‌های پیش آن را خریداری کردند، نشان می‌دهد که این شرکت به دنبال درآمدزایی بیشتر است.

شماره‌های رند تا ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارند
همچنین براساس شواهد، شرکت مخابرات در دسته‌بندی شماره‌های رند و مرتب خود شماره‌های طلایی و الماسی هم دارد. تعداد این شماره‌ها محدود و معدود است و ممکن است آنها را در مزایده و با قیمت‌های چند صد میلیونی بفروشد.

طبق اعلام یکی از کارکنان مخابرات، این شماره‌های طلایی و الماسی که روی دیوارهای اداره مخابرات برای فروش نصب شدند، از ۱۰۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارند.

با وجود این، به نظر می‌رسد که شرکت مخابرات برای درآمدزایی و نگاه تجاری قصد دارد علاوه بر دریافت ارقام بالا از صاحبان شماره‌های رند، شماره‌های رندی که تاکنون واگذار نشده‌اند را با قیمت‌های نجومی به فروش برساند.

چرا شماره‌های رند را میلیونی می‌فروشند؟
براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هزینه سالانه واگذاری این سرشماره‌ها بر اساس قیمت پایه ضربدر ضریب نوع ارتباط، ضریب کاربری، ضریب رند بودن و ضریب توسعه یافتگی هر استان قیمت‌گذاری می‌شود.

به این معنی که قیمت پایه کدهای چهاررقمی استانی ۱۰ میلیون ریال و چهار رقمی کشوری ۸۰ میلیون ریال است. قیمت پایه کدهای پنج رقمی استانی یک میلیون ریال و پنج رقمی کشوری هشت میلیون ریال در نظر گرفته شده‌است.

این رقم‌ها در ضریب نوع ارتباط خطوط که می‌تواند یک طرفه و دو طرفه باشد، ضریب کاربری که می‌تواند برای بانک‌ها، موسسات اعتباری و مالی، فعالیت‌های تجاری، نیروهای انتظامی، نظامی و فعالیت های خدماتی، دولتی تعریف شود، ضرب می‌شود. همچنین در قیمت این شماره‌ها ضریب رندی نیز تاثیرگذار است. شماره‌های طلایی، نقره‌ای، برنزی و معمولی هر یک قیمت خاص خود را دارند.

از سوی دیگر تعرفه خدمات مخابراتی به مدت ۱۵ سال افزایش نداشته‌است. به عقیده مسئولان نیز برای توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، افزایش تعرفه‌های خطوط تلفن ثابت لازم است. شاید یکی از دلایلی که مخابرات حتی از صاحبان شماره‌های رند چند صد میلیون دریافت می‌کند، همین باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز،چند وقت اخیر هم خبرهایی مبنی بر ورشکستگی و کاهش تعداد مشترکان شرکت مخابرات به گوش می‌رسید. این احتمال نیز وجود دارد که این شرکت برای جلوگیری از زیان بیشتر، دست به ایجاد قوانین و درآمدزایی عجیب و غریب زده است.

کد خبر 456786

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • تعداد مشترکان اینترنت موبایل از ۹۷ میلیون گذشت

    تعداد مشترکان اینترنت موبایل از ۹۷ میلیون گذشت

    ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند سیار تا پایان سه ماهه اول سال ۱۴۰۱، به ۱۱۵.۵۱ درصد رسیده است.

  • اینترنت موبایل گران می‌شود؟

    اینترنت موبایل گران می‌شود؟

    معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه اینترنت همراه واکنش نشان داد.

  • لحظه به لحظه با بازار چهارشنبه ۱۲ مرداد۱۴۰۱

    لحظه به لحظه با بازار چهارشنبه ۱۲ مرداد۱۴۰۱

    روز گذشته شاخص کل با رشد ۲ هزار و ۴۱۵ واحدی به ۱ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۲۰ واحد رسیدو شاخص هم وزن نیز با رشد ۲۲۶ هزار و ۳۸۰ واحدی به ۳۸۰ هزار و ۵۸۹ واحد رسید. نمادهای «فارس»، «ومعادن»، «تاپیکو»، «پارسان»، «نوری»، «شپدیس» بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای «وپارس» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. بازار از لحاظ تکنیکالی سطح حمایتی یک میلیون ۴۲۰ هزار واحد را دارد و به نظر می‎‌رسد که بتواند تا محدوده یک میلیون ۴۵۰ هزار واحد به آرامی حرکت کند اما این میزان ارزش معاملات نمی‌تواند دلگرم کننده باشد. در هفته آینده نیز دو روز تعطیل است که باعث می‌شود بازار امروز و روز شنبه نیز کم‌رمق باشد. پیش‌بینی می‌شود برای امروز متعادل به سمت مثبت باشد و تغییرات محدوده پنج تا ۱۰ هزار واحد را داشته باشیم.

  • کدام کالاها از مالیات معاف شدند؟

    کدام کالاها از مالیات معاف شدند؟

    اگر بابت خرید و دریافت کالاها و خدماتی که از مالیات معاف هستند، مالیاتی دریافت شود، صرفا برای خریدارانی که از مؤدیان عضو سامانه مؤدیان و از طریق کارت‌های بانکی خرید می‌کنند، مالیات و عوارض پرداختی بابت کالاها و خدمات معاف به همان حسابی که از آن خریداری شده است، واریز و به خریداران اطلاع داده خواهد شد.

  • لحظه به لحظه با بازار دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱

    لحظه به لحظه با بازار دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۱

    روز گذشته شاخص کل بورس ۱.۲ درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به محدوده ۱.۴۲۳ میلیون واحدی رسید. شاخص هم‌وزن نیز که نماینده سهام کوچکتر بازار است، با ثبت بازدهی منفی ۱.۸۷ درصدی، رنگ سرخی را در تابلوی معاملات از خود به جای گذاشت. افزایش نرخ بهره بین بانکی، ریزش‌ بازارهای جهانی، ثبات قیمت دلار، نگرانی بابت وضعیت عملیاتی و مالی شرکت‌ها و... همه از عواملی بودند که ریزش بورس تهران را به آن‌ها نسبت می‌دادند. از خرداد ۱۴۰۱ و حدود ۶ هفته است که بازار بورس در روند نزولی قرار گرفته و با افت های پی در پی در حال نزدیک شدن به کف کانال ۱/۴ میلیون واحد می باشد. سطح یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد یکی از حمایت های معتبر و مهم شاخص کل می باشد که اگر از دست رود دیگر امیدی به برگشت بورس نیست. حال باید منتظر ماند و دید چه می شود؟ آیا سوی مسئولین و متولیان بازار به داد بورس می رسند یا خیر!

  • پرسه بی‌رمقی در بازار

    پرسه بی‌رمقی در بازار

    در روزهای اخیر نرخ بهره صعودی بوده است و اوراق با درآمد ثابت در بورس با نرخ‌های YTM حدود ۲۳ و بالاتر و در بازار بین بانکی به  ۲۱ درصد رسیده است. یکی از نگرانی‌های روزهای اخیر بازار انتشار اخباری در خصوص افزایش نرخ بهره به محدوده‌های ۲۵ درصد است هرچند حضور رئیس سازمان بورس در بانک مرکزی و مذاکرات در این خصوص و واکنش‌های وزیر اقتصاد و معاونان وی در خصوص نرخ بهره اندکی ترمز رشد نرخ بهره را گرفته است اما به‌نظر می‌رسد در شرایط تورمی فعلی ناگزیر به افزایش بهره شوند.

  • رونمایی از سامانه ستاره

    با حضور مسئولان در سازمان بورس انجام شد؛

    رونمایی از سامانه ستاره

    مراسم رونمایی از سامانه وثیقه‌گذاری الکترونیک امروز با حضور مسئولان رده بالای اقتصادی و قضایی به منظور تسهیل و سرعت بخشی در اعطای تسهیلات به متقاضیان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =