لوازم خانگی قاچاق، بامجوز وارد کشور می‌شود

رئیس اتحادیه لوازم خانگی خاطر نشان کرد: توان و قدرت خرید مردم تقلیل پیدا کرده است از این‌رو در خرید اشتباه می‌کنند و کالاهایی که در سمساری‌ها و امانت‌فروشی‌ها می‌خرند کالاهای استوک، رنگ‌شده و تعمیری بوده و به نوعی دور ریختن پول است.

به گزارش صدای بورس،اکبر پازوکی با اشاره به رکود حاکم در بازار لوازم خانگی، تصریح کرد: کاهش توان مالی مردم ریزش تقاضا برای خرید را به‌همراه آورده است.

این فعال صنفی ورود واردات در شرایط فعلی را اشتباه دانست و افزود: واردات باید به‌صورت هوشمند صورت بگیرد به این معنا که باید مجوز واردات کالاهایی که توان تولید داخلی آنها وجود ندارد داده شود تا در نهایت واردات منجر به تولید در کشور شود؛ از سوی دیگر واردات لوازم خانگی که توانایی تولید داخلی آن وجود دارد اشتباه است.

وی با بیان اینکه لوازم خانگی به‌صورت قاچاق و بامجوز دولت وارد کشور می‌شود، گفت: اگر دولت واردات را هدفمند کند؛ علاوه‌بر اینکه به حقوق خود در گمرکات و دارایی می‌رسد باعث خواهد شد مردم کالای بدون کیفیت خریداری نکنند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد: قاچاقچیان لوازم خانگی کالاهایی که سود دارند را وارد می‌کند این کالا در بیشتر مواقع خدمات پس از فروش ندارند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تمایل مردم برای خرید جنس‌ها دسته دوم افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قدرت خرید مردم تقلیل پیدا کرده است از این‌رو در خرید اشتباه می‌کنند و کالاهایی که در سمساری‌ها و امانت‌فروشی‌ها می‌خرند کالاهای استوک، رنگ‌شده و تعمیری است و به نوعی دور ریختن پول است. قیمت کالاهای استوک پایین نیست و هزینه تعمیر این کالاها و کالاهای دسته دوم بالاست چراکه واردات قطعه نداریم.


بیشتر بخوانید: چرا برخی از لوازم خانگی خارجی ارزان‌تر از داخلی‌هاست؟


وی با اشاره به سخت‌گیری‌های مردم در هنگام خرید لوازم خانگی، تصریح کرد: کارخانه‌های تولیدی بازار مناسبی دارند از سوی دیگر کیفیت تولیدات نیز افزایش پیدا کرده است اما شرایط مالی مردم باعث شده است که آنها هرکالایی را خریداری نکنند و علاوه‌بر داشتن خدمات پس از فروش شکل ظاهر آن نیز برای خریداران اهمیت دارد.

پازوکی با بیان اینکه در تولید کالاهای ریز خانگی باکمبود مواجه هستیم، گفت: کولرگازی، تلویزیون آل ای دی، ساید بای ساید، سرخ کن، همزن برقی، پنکه، میوه خشک کن، پلوپز، گوشت کوب برقی، غذاساز، چرخ گوشت، آرام‌پز و .... با مارک‌های مختلف به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود چراکه در این زمینه‌ها کمبود داریم و تولید داخلی سلیقه مردم را جواب نمی‌دهد از این‌رو این اقلام از طریق ماشین‌های شوتی، کوله‌برها و ته‌لنجی‌ها وارد می‌شود.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تاکید کرد: کارخانه‌های تولیدکننده لوازم ریز لوازم خانگی باید نوع تولیدات و انواع تولیدات خود را افزایش بدهند.

وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد بازار را کالای قاچاق تصاحب کرده است؟ گفت: من آماری در این زمینه ندارم و متولی آن یعنی سازمان مبارزه با کالای قاچاق باید در این زمینه اظهارنظر کند.

این فعال صنفی با بیان اینکه احداث خط تولید جدید برای لوزام خانگی منطقی به‌ نظر نمی‌رسد، گفت: واحدهای تولیدی که در گذشته سرمایه‌گذاری کردند باید آنها را سامان‌دهی کرد. تولید باید به سمت صادرات هدایت شود؛ تولید قطعات به‌جای کالاهای درشت در دنیا به یک اولویت تبدیل شده است هزینه راه‌اندازی یک خط تولید یخچال هزار میلیارد تومان است.

پازوکی ادامه داد: کالاهای صادراتی عبارتند از بخاری، آب‌گرمکن، کولر، یخچال، فریزر، لباس‌شویی صادر می‌کنیم اما این کالاها به چه کشورهای صادر می‌شود؟ عراق و افغانستان مقصد صادراتی ما هستند. آیا امارات و عربستان خواهان یخچال تولیدی ما را می‌خرند؟ بدون تردید پاسخ منفی است چراکه قیمت تمام شده کالای ایرانی بالاست و آنها می‌تواند کالاهای مشابه ما را با قیمت مناسب از اروپا وارد کند.

به گزارش ایلنا، این فعال اقتصادی با اشاره به نرخ لوازم خانگی پرکاربرد در بازار، گفت: سایدبای ساید از 22 تا 60 میلیون تومان، و یخچال‌های معمولی 6 تا 20 میلیون تومان، گاز طرح فر 3 تا 5 میلیون تومان، گاز فردار 7 تا 20 میلیون تومان، گاز تو کار 5 تا 11 میلیون تومان و اتو 600 تا 1 میلیون تومان است.

کد خبر 459548

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • بیشترین شکایات مردمی از بازار کدام محصولات است

    بیشترین شکایات مردمی از بازار کدام محصولات است

    به گفته معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران در پنج ماهه امسال بیشترین شکایات در گروه کالایی نان، مرغ و گوشت، میوه، خدمات پس از فروش لوازم خانگی، قند و شکر و خودرو مربوط به گرانفروشی، کم فروشی و عدم صدور فاکتور بوده است.

  • لغو ممنوعیت واردات گوشی مسافری از عراق

    لغو ممنوعیت واردات گوشی مسافری از عراق

    سخنگوی گمرک از لغو ممنوعیت واردات گوشی مسافری از عراق از روز جمعه اول مهرماه خبر داد و گفت: هر مسافری از هرکشوری، می‌تواند سالی یک تلفن همراه به کشور وارد کند.

  • سیگنال سفر رئیسی به بازار ارز

    سیگنال سفر رئیسی به بازار ارز

    سفر رییس جمهور کشور ابراهیم رئیسی با همراهی سرپرست تیم مذاکره کننده ایران به نیویورک همزمان با برخورد دلار به مقاومت سرسخت محدوده ۳۱ هزار و ۷۰۰ تومان شد و دلار به عقب برگشت. قیمت دلار تهران پس از نوسان در بالای محدوده حمایتی ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومان در پایان روز دوشنبه در محدوده ۳۱ هزار و ۶۰۰ تومان آرام گرفت.

  • آیفون بازها بخوانند

    آیفون بازها بخوانند

    ورود ۳۸۰ میلیون دلار گوشی تلفن همراه در مدت کمتر از ۶ ماه نشان دهنده این است که همچنان عزمی جهت مدیریت بهینه منابع ارزی از سوی مسئولان وزارت صمت وجود ندارد.

  • انتقاد از عدم سرمایه گذاری روسیه در نفت و گاز

    انتقاد از عدم سرمایه گذاری روسیه در نفت و گاز

    یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان نفت و گاز دنیا است و یکی از بازارهای هدف که می‌تواند به توسعه بازار ایران کمک کند اما اروپاست که تاکنون به عنوان ناموس روسیه بوده و به هیچ عنوان اجازه نداده که ایران نگاه چپ به این بازار داشته باشد.

  • سرنوشت خودرو درانتظار لوازم خانگی

    سرنوشت خودرو درانتظار لوازم خانگی

    یک کارشناس اقتصادی گفت: برخی تولیدکنندگان با عرضه قطره چکانی کالاها به بازار باعث شدند تا بازار این صنعت هم مانند کاری که خودروسازان با مردم کردند بشود ؛ سیاستی که پول مردم را گرفته و ۶ ماه دیگر کالا را تحویل می‌دهند هم به بازار لوازم خانگی سرایت کرد بنابراین تولیدکنندگان نتوانستند از اعتمادی که زمینه آن به واسطه عدم واردات کالا فراهم شده بود استفاده کنند و بازارسازی مناسب داشته باشند

  • زاهدی وفا رسما به مجلس معرفی شد

    زاهدی وفا رسما به مجلس معرفی شد

    ابراهیم رئیسی امروز رسما محمدهادی زاهدی وفا وزیر پیشنهادی کار را به مجلس معرفی کرد.

  •  صادرات برق ایران به ترکیه

    صادرات برق ایران به ترکیه

    وزیر نیرو پس از دیدار با وزرای انرژی و کشاورزی ترکیه، از تشکیل کمیته دائمی برای بررسی مسائل رودخانه ارس خبر داد.

  • آمار قاچاق در دولت محرمانه شد!

    آمار قاچاق در دولت محرمانه شد!

    معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه گزارش عملکرد و کم‌کاری دستگاه‌های مسئول در زمینه برخورد با قاچاق محرمانه است، گفت: همواره این گزارش‌ها به طور اختصاصی داده می شود.

  • با این قیمت ها حسرت میوه به دل خیلی ها می ماند!

    با این قیمت ها حسرت میوه به دل خیلی ها می ماند!

    مشاهدات میدانی حاکی از آن است که پسته تازه، شلیل و نارنگی در حال حاضر گرانترین میوه‌های موجود در بازار هستند.

  • تاخیر ۸ روزه در اعلام تعرفه صادرات محصولات جالیزی

    تاخیر ۸ روزه در اعلام تعرفه صادرات محصولات جالیزی

    در حالیکه مهلت قانونی اعلام تعرفه صادراتی محصولات جالیزی پایان شهریور ماه بود، اما با گذشت ۸ روز از مهلت این قانون هنوز عملیاتی نشده است.

  • لوازم خانگی قاچاق در فضای مجازی فروخته می شود

    لوازم خانگی قاچاق در فضای مجازی فروخته می شود

    با وجود اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدعی برخورد با عرضه‌کنندگان کالای قاچاق در فضای مجازی است، اما می‌توان با یک جستجوی ساده صدها صفحه و سایت فروش لوازم خانگی قاچاق را مشاهده کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =