دستور جدید مجلس به شورای رقابت

نمایندگان مجلس شورای رقابت را مکلف کردند ظرف سال دوم اجرای برنامه، اقدام لازم برا ی ایجاد حداقل سه نهاد تنظیم گر در حوزه های اولویت دار قانون مذکور به عمل آورد.

به گزارش صدای بورس ، نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه ۱۵ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با جزء ۱ بند (ج) ماده ۴۸ اصلاحی این لایحه با ۱۴۴ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس جزء ۱ بند (ج) ماده ۴۸ این لایحه؛ در چهارچوب قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (٤٤) قانون اساسی به ویژه ماده (۵۹) آن شورای رقابت مکلف است ظرف سال دوم اجرای برنامه، اقدام لازم برا ی ایجاد حداقل سه نهاد تنظیم گر در حوزه های اولویت دار قانون مذکور به عمل آورد. دولت موظف است بلافاصله پس از أخذ پیشنهاد شورای رقابت نسبت به انجام تشریفات قانونی لازم اقدام کند. چنانچه اجرای این حکم مستلزم تغییر در اساسنامه و سایر قوانین مرتبط با دستگاه های اجرایی باشد، دولت مکلف است نسبت به انجام ترتیبات قانونی شامل تعیین تکلیف برا ی تمام دستگاه های ذیربط ظرف سال اول اجرای برنامه اقدام کند.

در ادامه نمایندگان بند (د) ماده ۴۸ لایحه برنامه هفتم توسعه را با ۱۶۵ رأی موافق، یک رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۳ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.

براساس بند (د) ماده ۴۸ لایحه مذکور؛ به منظور توسعه و مدیریت هر چه بهتر شهرک ها و نواحی صنعتی و جلوگیری از هدررفت منابع و ظرفیت های موجود در آنها:

۱- فسخ و خلع ید از اراضی راکد و قراردادهای غیرفعال در شهرک ها و نواحی صنعتی در هر استان، برعهده کارگروهی متشکل از مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان، نماینده استاندار و نماینده رئیس کل دادگستری استان است

منبع: خانه ملت

آئین نامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به تصویب هیأت وزیران می رسد.

۲- هرگونه توسعه واحدهای موجود مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی در داخل همان شهرک ها و نواحی، صرفاً در چارچوب مقررات وزارت صنعت معدن و تجارت و در سقف تأییدیه های أخذ شده آن شهرک یا ناحیه صنعتی بوده و از أخذ سایر مجوزها و استعلامات معاف می باشد.

نمایندگان مردم در مجلس در ادامه با جزء ۶ بند (ذ) ماده ۴۸ اصلاحی این لایحه با ۱۳۳ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس این جزء؛ دولت مکلف است نسبت به اختصاص خط اعتباری برای خریداران محصولات دانش بنیان ایرانی در کشورهای هدف، در تنظیم لوایح بودجه سنواتی اقدام قانونی لازم را انجام دهد.

همچنین وکلای ملت در بهارستان، در ادامه با جزء ۷ بند (ذ) ماده ۴۸ اصلاحی این لایحه با ۱۱۷ رأی موافق، ۴۴ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس جزء ۷ این بند؛ محصولات شرکت های پتروشیمی که پیش فروش نشده اند و تعهدی نسبت به صادرات آنها وجود ندارد، می تواند با رضایت مالکین آنها و نظارت سازمان توسعه ای مربوطه در وزارت نفت، به عنوان ماده اولیه به مجتمع ها یا واحدهای پایین دستی در طول زنجیره ارزش پتروشیمی، در قالب قراردادهای بلندمدت اختصاص یابد .

آئین نامه اجرایی این حکم توسط وزارت نفت با هماهنگی وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و سازمان شامل مشوق ها متناسب با افزایش تولید در طول زنجیره ارزش تهیه و حداکثر ۶ ماه پس از اجرای این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

کد خبر 482289

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • کشت هرگونه محصول تراریخته در کشور ممنوع می‌شود

    کشت هرگونه محصول تراریخته در کشور ممنوع می‌شود

    با تصویب نمایندگان مجلس، کشت هرگونه محصول تراریخته تولید شده در داخل و یا خارج از کشور در اراضی کشور ممنوع می‌شود؛ همچنین واردکنندگان و تولیدکنندگان فراورده‌های غذایی و آشامیدنی که از مواد اولیه تراریخته استفاده می‌کنند مکلف به درج برچسب بر روی این محصولات هستند.

  • شورای رقابت رکورد افزایش قیمت خودرو را شکست

    شورای رقابت رکورد افزایش قیمت خودرو را شکست

    پیش از این اگر خودروسازان بصورت غیرقانونی اقدام به افزایش قیمت می‌کردند،اکنون با مجوز شورای رقابت به‌راحتی اقدام به گرانی می‌کنند.شورای رقابت با این تعداد تصویب در خصوص افزایش قیمت، رکورد افزایش قیمت در خودروهای داخلی و وارداتی را شکسته است.

  • پرداخت  بلاعوض هزینه‌های اجرای عملیات آب و خاک

    پرداخت بلاعوض هزینه‌های اجرای عملیات آب و خاک

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کردند نسبت به پرداخت هزینه‌های اجرای عملیات آب و خاک، بازسازی و نوسازی قنوات و سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی به‌صورت بلاعوض اقدام کند.

  • شرکت نفت کویت به قرض افتاد

    شرکت نفت کویت به قرض افتاد

    شرکت نفتی دولتی بزرگ کویت با حدود ۱۴.۱ میلیارد دینار کویت (۴۵.۷ میلیارد دلار) کمبود منابع مالی موجود برای عمل به برنامه هزینه ۵ ساله خود روبرو شده و باید برای رفع این شکاف، استقراض کرده و دارایی‌هایش را بفروشد.

  • مخالفت مجلس با الزام ثبت یک شماره تلفن همراه

    مخالفت مجلس با الزام ثبت یک شماره تلفن همراه

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که سازمان ثبت احوال را مکلف می‌کرد تا امکان ثبت برخط یک شماره تلفن همراه برای تمامی اشخاص حقیقی که به سن قانونی رسیده‌اند را فراهم کند، حذف کردند.

  • جراحی اقتصاد آغاز می شود؟ / تیغ مجلس زیر گلوی شرکت های دولتی و شبه دولتی

    جراحی اقتصاد آغاز می شود؟ / تیغ مجلس زیر گلوی شرکت های دولتی و شبه دولتی

    نمایندگان مجلس روز گذشته در جریان بررسی مفاد لایحه برنامه هفتم توسعه بندی را به تصویب رساندند که در صورت اجرا می‌تواند به یک انقلاب اقتصادی در ایران منجر شود. اجرای این قانون در صورت تصویب می تواند مهمترین بخش جراحی اقتصاد در ایران باشد. اما مشخص نیست تا چه حدقابلیت اجرا دارد.

  • نفت ۸۴ دلار شد

    نفت ۸۴ دلار شد

    قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۰ سنت معادل ۰.۳۵ درصد کاهش به ۸۴ دلار و ۸۸ سنت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =