معامله دو سر برد راه‌اندازی صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی

یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: توسعه صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی نه تنها برای دولت و بازنشستگان بلکه برای تقویت جایگاه بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی نیز مفید خواهد بود.

به گزارش صدای بورس، علی صادق‌پور، کارشناس بازار سرمایه با بیان این که در حال حاضر ٤ صندوق بازنشستگی عمومی شامل تامین اجتماعی،کشوری، نیروهای مسلح و روستایی و عشایری و ١٤ صندوق بازنشستگی خصوصی از جمله کارکنان فولاد در کشور فعال هستند،گفت: تقریباً ٧٣ درصد از جمعیت ٨٤ میلیون نفری در کشور، تحت پوشش ٤ صندوق اصلی و عمومی هستند.

دلایل بحرانی شدن صندوق‌ها

وی با اشاره به چالش پیش روی صندوق‌های بازنشستگی افزود: با توجه به روند نزولی نرخ باروری و کاهش جمعیت شاغلان در سال‌های آتی و نیز افزایش نرخ امید به زندگی، ممکن است این صندوق‌ها در سال‌های آینده به ابرچالش اقتصاد کشور تبدیل شده و برای پرداخت حقوق بازنشستگان با بحران روبرو شوند. در حال حاضر نسبت پشتیبانی در نظرگرفته شده برای پرداخت حق بیمه‌ها ۴ بوده که نسبت پایینی است؛ یعنی ۴ نفر باید حق بیمه پرداخت کنند تا یک نفر بتواند حقوق بازنشستگی دریافت کند.

صادق‌پور، با بیان این که صندوق‌های بازنشستگی با مشکلات دیگری از جمله واگذاری برخی شرکت‌های زیان‌ده به این صندوق‌ها در ازای مطالباتشان از دولت روبرو هستند، گفت: مطالبات صندوق‌های بازنشستگی از دولت آنقدر پررنگ شده که در بودجه هم مطرح می‌شود. با این شرایط احتمالا در سنوات آینده با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم شد.
تغییر نوع مشارکت صندوق‌ها

صادق‌پور ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های اصلی صندوق‌های بازنشستگی این است که نوع مشارکتی که برای بازنشستگان در نظر گرفته شده سیستم DB (مزایای معین) است و در شرایطی که این صندوق‌ها در سرمایه‌گذاری‌های خود با مشکلاتی مواجه هستند و مدیریت دولتی دارند، سیستم DB جذاب نیست و اگر بتوان این سیستم را تبدیل به سیستم DC (حق بیمه معین) کرد و یک اکچوئر در صندوق‌های بازنشستگی، با توجه به میزان ریسک‌پذیری و همچنین میزان حق بیمه‌ای که با توجه به نیاز سرمایه‌گذاری افراد پرداخت می‌شود، منابع افراد را سرمایه‌گذاری کند؛ راهکار بسیار بهتری است. ضمن اینکه هرچقدر دولت در پرداخت بدهی خود به صندوق‌های بازنشستگی، بهتر عمل کند و از مداخله در مدیریت و پرتفوی سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها بکاهد، از بار مشکلات صندوق‌های بازنشستگی کاسته خواهد شد.

راه حل کاهش مشکلات

صادق‌پور، پرداخت بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی را از جمله راهکارهای کاهش مشکلات صندوق‌های بازنشستگی ذکر کرد و توضیح داد: کاهش مداخله‌ها در حاکمیت شرکتی صندوق‌های بازنشستگی، افزایش سن بازنشستگی و استفاده از تجارب سایر کشورها در این زمینه و انجام برخی اصلاحات قبل از آنکه مشکلات صندوق‌های بازنشستگی بزرگتر شود نیز می‌تواند این صندوق‌ها را از بحران خارج کند.

واگذاری صندوق‌ها به بخش خصوصی
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در شرایطی که صندوق‌های بازنشستگی احتمالا در سال‌های آینده برای پرداخت حقوق بازنشستگان دچار بحران خواهند شد، بهتر است تدابیری اندیشیده شود تا از بار مشکلات آینده بکاهیم. از این رو، مناسب‌ترین ابزار برای تحقق چنین هدفی، راه‌اندازی صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی است؛ مشروط بر آنکه مدیریت صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی را کاملاً به بخش خصوصی واگذار و اجازه دهیم افراد به صورت داوطلبانه تصمیم بگیرند که بخشی از درآمدهای خود را با هدف انتفاع در دوران بازنشستگی، در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند و این منابع با توجه به زمینه‌های مورد علاقه و همچنین ریسک‌پذیری افراد با نگاه بلندمدت(مثلا ٢٠ ساله) در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری شود تا در نهایت افراد در دوران بازنشستگی بتوانند علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی از صندوق‌های بازنشستگی عمومی، از این صندوق‌ها هم درآمدی داشته باشند.

توسعه ابزارها

صادق‌پور در پایان اضافه کرد: به هر حال بار صندوق‌های بازنشستگی عمومی بر دوش دولت سنگینی می‌کند و بهترین روش، توسعه ابزارهای مختلفی است که در دنیا هم کاربرد دارد و می‌تواند هم به بازنشستگان و هم به دولت کمک کند. البته توسعه این صندوق‌ها برای بازار سرمایه و تقویت جایگاه این بازار در تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی نیز مفید خواهد بود.

منبع: سنا

کد خبر 485846

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

    واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

    مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام رتبه‌بندی بازنشستگان رسته‌های آموزشی و فرهنگی آموزش و پرورش برای ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر از مشمولان خبر داد.

  • شاغلان در آستانه بازنشستگی بخوانند

    شاغلان در آستانه بازنشستگی بخوانند

    سرپرست دبیرخانه هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی از احتمال اجرای مصوبه افزایش سن بازنشستگی از ابتدای سال ۱۴۰۳، در صورت نهایی شدن موضوع در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.

  • تایید افزایش سن بازنشستگی توسط شورای نگهبان

    تایید افزایش سن بازنشستگی توسط شورای نگهبان

    هادی طحان نظیف گفت: افزایش سن بازنشستگی خلاف شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

  • حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

    حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

    میزان افزایش دستمزد کارگران بر اساس یک سری شاخص‌ها مانند نرخ تورم و سبد معیشت تعیین می شود بنابراین نمی توان تنها به افزایش ۱۸ درصدی که دولت برای کارمندان در نظر گرفته است اکتفا کرد.

  • مالیات فعالان اقتصادی در حوزه طلا چگونه محاسبه می شود؟

    مالیات فعالان اقتصادی در حوزه طلا چگونه محاسبه می شود؟

    رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: اصل طلا از مالیات معاف است و قانونی مبنی بر افزایش مالیات طلا وجود ندارد.

  • عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۴۰۲ چقدر است؟

    عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۴۰۲ چقدر است؟

    میزان عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، به میزان مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری اعلام شده است که زمان پرداخت آن، معمولا در اسفند ماه صورت می گیرد.

  • دفاع تمام قد مرکز پژوهش های مجلس از افزایش سن بازنشستگی

    دفاع تمام قد مرکز پژوهش های مجلس از افزایش سن بازنشستگی

    مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد: در قراردادهای بیمه بازنشستگی اجباری، قراردادی میان فرد بیمه شده و صندوق های بازنشستگی (همچون قراردادهای خصوصی دونفره، به این معنا که صندوق حق تغییر یکطرفه شرایط پرداخت مستمری به فرد بیمه شده را نداشته باشد)، وجود ندارد؛ بلکه این موضوع از طریق الزام قانونی پیگیری می شود و حتی در قراردادهای بیمه اختیاری نیز امکان تغییر مفاد قرارداد در قوانین آتی دیده شده است.

  • اصلاحیه لایحه بودجه تا ۱۰ روز دیگر به مجلس می رود

    اصلاحیه لایحه بودجه تا ۱۰ روز دیگر به مجلس می رود

    وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دلیل آئین نامه جدید تقدیم لایحه به مجلس به تعویق افتاده که اتفاق غیر طبیعی نیست.

  • با افزایش سن بازنشستگی حقوق‌ها چقدر بیشتر می‌شود؟

    با افزایش سن بازنشستگی حقوق‌ها چقدر بیشتر می‌شود؟

    تصویب برنامه هفتم توسعه و بدنبال آن موافقت شورای نگهیان با «افزایش سن بازنشستگی» و «متناسب‌سازی حقوق‌ بازنشستگان» فصلی جدید در سالهای‌ اشتغال و بیمه‌پردازی زنان و مردان ایجاد کرد؛ به‌طوریکه از این پس زنان در ۵۵ سالگی و مردان با رسیدن به ۶۲ سالگی و با داشتن ۳۰ و ۳۵ سال سنوات، می‌توانند «بازنشسته» شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =