پیامد تصمیم شتابزده در بازار سکه

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر ایران با انتقاد از تصمیم‌های شتابزده در بازار سکه، پیامد این نوع سیاست‌ها را تشریح کرد.

هومن زنگنه در گفت و گو با «صدای بورس»، درباره پیشنهاد جدید سازمان امور مالیاتی درباره وضع مالیات ارزش افزوده بر مابه‌التفاوت قیمت خرید و فروش سکه، گفت: هر نوع سیاست شتابزده و غیرکارشناسی که در موارد بسیاری منجر به وضع قوانین نامناسب در بازارها می‌شود، می‌تواند پیامدهای نامناسبی را به همراه داشته باشد.

وی گفت: به هیچ عنوان با پرداخت مالیات مخالف نیستیم اما وضع هر نوع مالیات در هر حوزه‌ای نیاز به مطالعات کارشناسی گسترده و عمیق و همچنین بررسی تجربه‌های موفق دنیا در این زمینه دارد. پیشنهاد دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مابه التفاوت بهای خرید و فروش سکه، در حالی مطرح شده است که بازار سکه هم‌اکنون به عنوان یک پناهگاه امن برای حفظ ارزش پول در شرایط تورمی از سوی خانوارها مورد توجه است. در واقع عمده افراد برای پاسخ به نیاز حفظ ارزش پول در برابر تورم در کشور اقدام به معامله سکه می‌کنند. در چنین شرایطی باید سوال کرد که در کجای دنیا سابقه دریافت مالیات از پول اشخاص وجود دارد؟

زنگنه با بیان اینکه به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر ایران، با تصمیمات غیرکارشناسی در این بازار مخالف هستم، افزود: اولین پیامد سیاست‌های شتابزده در بازارها از جمله بازار سکه و طلا، ایجاد التهاب و ورود شوک به بازار است.

وی تاکیدکرد: شوک‌های این چنینی می‌تواند در ادامه چرخه معیوب خروج پول از زنجیره تولید به بازارهای امن سرمایه‌گذاری، منجر به خروج سرمایه‌ها از بازار سکه به سمت بازار طلای آب شده، ارز و خرید ملک در کشورهای خارجی همسایه شود.

زنگنه با بیان اینکه هم‌اکنون شاهد حباب قابل توجه در بهای سکه هستیم، خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری مطمئن در بازارها نیازمند ایجاد فضایی آرام با شیب ملایم در بازار است و سیاست‌های ناگهانی و غیرکارشناسی می‌تواند منجر به از بین رفتن تعادل بازار و بروز بی‌ثباتی اقتصادی شود. در بازار سکه نیز مهم‌ترین پیامد تصمیم‌گیری‌های ناگهانی می‌تواند خود را در شکل خروج سرمایه از این بازار به سمت بازارهای دیگر و ایجاد التهاب در سایر بازارها، نشان دهد.

این کارشناس بازار طلا و سکه گفت: در صورت ایجاد التهاب و ناامنی در بازار سکه، بازار طلای آب شده اولین مقصد خروج سرمایه‌ها از این بازار است؛ با توجه به مشکلات و مسائلی که در بازار طلای آب شده با آن رو به رو هستیم، امنیت سرمایه‌گذاری افراد می‌تواند با مخاطره رو به رو شود.

وی با بیان اینکه تنها تاکید ما به سیاست‌گذار ایجاد و حفظ آرامش در بازار است، خاطرنشان کرد: هر تصمیمی در این زمینه باید با مشورت و هم‌فکری وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و اتاق بازرگانی به عنوان تنها پارلمان بخش خصوصی و اتحادیه طلا و جواهر اخذ شود تا در نهایت، قوانین و مقررات درست، کارآمد وقابل اجرا در این زمینه طراحی و اجرا شود.

زنگنه تصریح کرد: تصمیمات یک شبه و غیرکارشناسی نتیجه‌ای جز لطمه به صنف و سرمایه‌گذاران ندارد.

گفتنی است، امروز بخشنامه‌ای منتشر شد که براساس آن سازمان امور مالیاتی پیشنهاد داده است، خرید و فروش سکه‌های ضرب بانک مرکزی مشمول مالیات برارزش افزوده شوند. در این پیشنهاد تاکید شده است، اصل طلا، جواهر و پلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور، معاف از مالیات و عوارض است.

کد خبر 513849

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =