۳ پیش‌بینی‌ کریپتویی برای ۲۰۲۵

بازار کریپتوکارنسی سال پرآشوب و پرنوسانی را سپری کرد، اما از ابتدای سال ۲۰۲۵ با رشد قیمت رمزارزها روبه‌رو شد، به طوری که بیت‌کوین (بزرگترین رمزارز جهان) با رکوردزنی‌های پیاپی توانست به مرز ۱۰۹ هزار دلار دست پیدا کند.

به گزارش صدای بورس، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ موتور جهش کریپتوها را روشن کرد. سرمایه‌گذاران امیدوار بودند که با حضور ترامپ در کاخ سفید که وعده تبدیل واشنگتن به پایتخت کریپتو جهان را داده بود، قوانین و مقررات دوستدار بازار کریپتوکارنسی وضع شود و این بازار رونق بگیرد.

ترامپ با انتخاب افراد حامی کریپتوها و تشکیل گروهی برای بررسی امکان ایجاد ذخایر استراتژیک بیت‌کوین، تاکنون به وعده‌هایش عمل کرده است. هرچند در یک ماه گذشته بازار کریپتوکارنسی شاهد افت نسبی قیمت‌ها بوده، اما بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که روزهای سبز در راه است. در این گزارش، به نقل از سایت Motley Fool به چند پیش‌بینی جدید کارشناسان و تحلیلگران بازار کریپتو برای سال ۲۰۲۵ اشاره می‌کنیم. خوانندگان باید توجه داشته باشند که این پیش‌بینی‌ها صرفاً جنبه آگاهی دارند و به معنای توصیه‌ای برای خرید و فروش رمزارزها نیستند. معامله‌گری در این بازار پرنوسان نیاز به دانش گسترده و تحلیل‌های قوی دارد.

تسهیل دسترسی به کریپتوها

انتظار می‌رود که مقررات‌زدایی و وجود یک دولت حامی کریپتوها موجب تسهیل دسترسی گسترده‌تر به این بازار شود. بر این اساس، بسیاری از سرمایه‌گذاران عادی قادر خواهند بود تا به راحتی از طریق پلتفرم‌های معاملاتی اقدام به خرید و فروش رمزارز کنند. پس از مدت‌ها، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF نقدی بیت‌کوین و اتریوم را تایید کرد. با استفاده از این صندوق‌ها و برخی پلتفرم‌های معاملاتی همچون کوین‌بیس، دیگر نیازی به کیف‌پول‌های دیجیتال برای حفظ و ذخیره‌سازی توکن‌ها نیست. فراموش کردن گذرواژه کیف‌پول‌های دیجیتال، فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر است.

برخی پلتفرم‌ها در عرضه کریپتوها محدودیت‌هایی دارند. در حال حاضر مذاکره بین کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا و طرفداران کریپتوها بر سر این است که آیا با ارزهای دیجیتال باید همچون اوراق بهادار رفتار کرد یا ارز. در واقع، هنوز روشن نیست که از نظر قانونگذار، کریپتوها پول هستند یا اوراق بهادار. در بازار کنونی، بسیاری از کریپتوها حکم ارز را دارند اما برخی همچون دارایی‌های سوداگرانه یا دارایی قابل سرمایه‌گذاری‌ خرید و فروش می‌شوند. اگر کریپتوها به عنوان اوراق بهادار شناخته شوند، تحت نظارت کمیسیون اوراق بهادار و محدودیت‌های قانونی آن درمی‌آیند. به همین دلیل در دوره ریاست جمهوری جو بایدن، برخی صرافی‌های رمزارز اقدام به حذف کریپتوهای جدید از پلتفرم‌های خود کردند تا به عنوان به پذیرش اوراق بهادار ثبت‌نشده متهم نشوند. حال انتظار می‌رود که در دولت ترامپ، برخی صرافی‌ها شروع به پذیرش و عرضه تعداد بیشتری از کریپتوها کنند. همچنین پیش‌بینی می‌شود، تعداد بیشتری صندوق ETF کریپتویی راه‌اندازی شود.

حل مشکل حقوقی ریپل

یکی از کریپتوهایی که شاهد بهترین عملکرد بعد از پیروزی ترامپ بود، ریپل است که در حال حاضر سومین کریپتو بزرگ بر اساس ارزش بازار به شمار می‌رود. به دلیل شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ریپل، شرکت حامی و دو تن از بنیانگذاران آن، این رمزارز در شرایط بی‌ثباتی قرار دارد. کمیسیون معتقد است، از سال ۲۰۱۳ تاکنون ریپل به عنوان یک دارایی بهادار ثبت‌نشده به فروش رسیده است. در جولای ۲۰۲۳، یک قاضی فدرال طرف ریپل را گرفت و اعلام کرد: ریپل وقتی به سرمایه‌گذاران نهادی فروخته می‌شد، حکم قرارداد سرمایه‌گذاری را داشت اما این موضوع درباره سرمایه‌گذاران خرد، صدق نمی‌کند چون آنها نمی‌دانستند که توکن‌ها را از شرکت ریپل خریداری می‌کنند. اما کمیسیون بورس و اوراق بهادار به این حکم اعتراض کرد و درخواست تجدیدنظر داد و پرونده تاکنون حل نشده است. همه این اتفاقات در زمان ریاست گری گنسلر بر کمیسیون بورس و اوراق بهادار رخ داد. حالا ترامپ یکی از حامیان بزرگ کریپتوها یعنی پاول آتکینز را به ریاست کمیسیون انتخاب کرده است. بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود که پرونده ریپل در سال جاری بسته شود که در این صورت، جهش قیمت آن دور از انتظار نیست.

مقررات شفاف‌تر می‌شوند

به عنوان بخشی از فرامین اجرایی، دونالد ترامپ یک گروه کاری را موظف کرد تا مقررات گسترده‌ای را برای بازار رمزارزها تنظیم و تدوین کنند به طوری که کل صنعت بتواند از آن پیروی کند. طرفداران بازار کریپتوکارنسی می‌گویند که تاکنون قوانین شفافی در این حوزه وجود نداشته و به همین دلیل، کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاری‌های آنان با مشکلاتی روبه‌رو بوده‌اند. برای حل این مشکل، ترامپ یکی از سرمایه‌گذاران مشهور و مدیر پیشین شرکت «پی‌پال» یعنی دیوید ساکس را به سمت ریاست گروه مقررات‌گذاری هوش مصنوعی و کریپتوکارنسی کاخ سفید منصوب کرده است. فریار شیرزاد، از مدیران ارشد صرافی کوین‌بیس در این باره به شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی گفت که انتظار دارد کنگره به سرعت اقدام به پذیرش قوانین و مقررات برای بازار کریپتوکارنسی کند. او کنگره کنونی را «حامی‌ترین کنگره تاریخ آمریکا برای کریپتوها» نامید. تصویب مقررات شفاف راه را برای فعالیت گسترده‌تر صرافی‌ها و عرضه کریپتوهای بیشتر هموار می‌کند. همچنین به پذیرش گسترده‌تر استیبل‌کوین‌ها و راه‌اندازی صندوق‌های ETF کریپتویی بیشتر منجر می‌شود.

  • حبیب علیزاده - روزنامه‌نگار

  • شماره ۵۸۱ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 518241

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • این کریپتوها را زیر نظر بگیرید

    این کریپتوها را زیر نظر بگیرید

    فراوانی محض توکن‌ها در بازار کریپتوکارنسی موجب شده تا انتخاب بهترین رمزارز برای خرید یا سرمایه‌گذاری به چالشی بزرگ تبدیل شود.

  • چهره جنجالی فناوری

    چهره جنجالی فناوری

    زورآزمایی بزرگ چین و آمریکا در حوزه فناوری هوش مصنوعی به مراحل حساسی رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =