طلا سرافکنده شد

در پایان معاملات هفته گذشته، بسیاری از کامودیتی‌ها شاهد کاهش قیمت بودند. طلا، نقره و نفت خام از جمله کالاهایی بودند که هفته‌ای نزولی را پشت سر گذاشتند.

به گزارش صدای بورس، طلا سنگین‌ترین افت هفتگی خود را از نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون ثبت کرد و در مجموع با ۲.۷ درصد کاهش قیمت روبه‌رو شد و از ۲۹۳۸ دلار به ۲۸۵۶ دلار در هر اونس رسید. البته در بازه زمانی ماهانه (فوریه)، طلا شاهد رشد ۱.۴ درصدی قیمت بوده است. همچنین نسبت به سال گذشته، طلا رشدی نزدیک به ۴۰ درصد داشته است.

به گفته تحلیلگران، تقویت ارزش دلار در حالی که بازارها پیش‌بینی می‌کنند در سال جاری، فدرال رزرو تنها دو بار اقدام به کاهش نرخ‌های بهره خواهد کرد، از عوامل اصلی افت طلا به شمار می‌رود. تازه‌ترین آمار شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی نشان‌دهنده رشد ۰.۳ درصدی در ماه ژانویه (مطابق پیش‌بینی‌ها) است. با این حال، نرخ سالانه این شاخص از ۲.۶ درصد در دسامبر به ۲.۵ درصد در ماه ژانویه کاهش یافته است. در چنین شرایطی، سیاست‌های تجاری دولت آمریکا مورد توجه بازارها قرار گرفته است. دولت دونالد ترامپ تایید کرد که از ۴ مارس (۱۴ اسفند) اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای مکزیکی و کانادایی به اجرا در خواهد آمد. همچنین اعمال تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی نیز تایید شد. از سویی، ترامپ تهدید کرد که بر واردات کالا از اتحادیه اروپا نیز تعرفه ۲۵ درصدی وضع خواهد کرد.

نقره نیز هفته نزولی را پشت سر گذاشت و با ۴.۶ درصد افت، از ۳۲.۶۴ دلار در ابتدای هفته به ۳۱.۱۳ دلار در هر اونس در پایان هفته رسید. نقره در ماه فوریه نیز افتی ۱.۶ درصدی را تجربه کرد، هرچند نسبت به یک سال قبل، بیش از ۳۷ درصد افزایش قیمت نشان می‌دهد. کارشناسان می‌گویند: در کنار تقویت ارزش دلار، افزایش عرضه و ابهام درباره آینده تقاضا نیز بر افت قیمت نقره موثر بوده‌اند. همچنین گزارش هزینه‌های مصرف شخصی آمریکا و اعمال تعرفه‌های تجاری علیه واردات کالا به این کشور از دیگر دلایل افت نقره به شمار می‌روند.

در سمت عرضه، شرکت معدنی Hecla (بزرگترین تولیدکننده نقره آمریکا) از رشد ۱۳ درصد تولید این شرکت در سال ۲۰۲۴ خبر داد. سال گذشته، میزان استخراج نقره این شرکت به ۱۶.۲ میلیون اونس رسید که دومین رکورد تولد در طول ۱۳۴ سال فعالیت آن به شمار می‌رود.

در پایان معاملات هفته گذشته (جمعه ۲۸ فوریه، ۱۰ اسفند) قیمت نفت خام نیز نزولی شد. هر بشکه نفت سبک آمریکا به ۶۹.۷۶ دلار و هر بشکه نفت برنت هم به ۷۲.۸۱ دلار کاهش یافت. همچنین مس، سنگ آهن و زغال سنگ نیز با افت قیمت روبه‌رو شدند.

کد خبر 518794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =