تسهیل ورود و خروج پول 

سبدگردان‌ها شخصیتی حقوقی هستند که در قالب قراردادی مشخص و به‌منظور کسب انتفاع، به خریدوفروش اوراق بهادار برای سرمایه‌گذار می‌پردازند.

به گزارش صدای بورس، سبدگردان‌ها شخصیتی حقوقی هستند که در قالب قراردادی مشخص و به‌منظور کسب انتفاع، به خریدوفروش اوراق بهادار برای سرمایه‌گذار می‌پردازند. در رابطه با چالش‌ها، مزیت، مشکلات و آینده آنها با بهمن اسماعیلی، سرپرست شرکت سبدگردان الگوریتم گفت و گویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

* بهترین استراتژی سبدگردانی در شرایط فعلی چیست؟
در شرایط فعلی تخصیص وزن بخشی از پرتفوی بر اساس شاخص هم‌وزن و بخشی دیگر بر اساس شاخص کل و همچنین استفاده از موقعیت‌های آرتبیتراژی در بازار اختیار معامله جهت کسب بازدهی مازاد بهترین استراتژی سبدگردانی است.

* کدام صنایع بیش از همه نیاز به حضور سبدگردان دارند؟
بسته به نوع صنعت و ریسک‌های فعال در صنعت، در هر بازه زمانی متناسب با ریسک‌های موجود، وجود صنایع مختلف در پرتفوی سبدگردانی ضروری است. وجود صنایع کوچک و دارای پتانسیل رشد که بهتر از شاخص عمل می‌کنند برای کسب بازدهی بیشتر از شاخص مناسب هستند. همچنین سهام برتر صنایع بزرگ و رهبر بازار جهت همسو بودن با تحرکات شاخص نیز مناسب است.

* اهمیت و مزیت حضور شرکت‌های سبدگردان در چیست؟
سرمایه‌گذاری مدیریت شده بخشی از منابع سرگردان بازار توسط تیمی مجرب، سرمایه‌گذاری در انواع ابزارهای مالی که صاحبان سرمایه تجربه‌ای در زمینه سرمایه‌گذاری آن ابزارها ندارند و در نتیجه تنوع بخشی پرتفوی از طریق سرمایه‌گذاری در ابزارهای مختلف مالی از مهمترین مزایای سبدگردان‌ها هستند.

* پیش بینی شما از بازار سهام در سال ۱۴۰۴ چیست؟
با توجه به وضعیت نرخ دلار توافقی و پیش بینی‌ها از این نرخ برای سال آینده، سودآوری شرکت‌ها تحت تاثیر این جهش نرخ رشد خوبی خواهد کرد و در قیمت‌های فعلی، شرکت‌های ارزنده‌ای وجود دارند. هرچند مشکلات ناترازی انرژی را نیز نمی‌توان نادیده گرفت و پیش‌بینی می‌شود هر سال ناترازی نسبت به سال گذشته بیشتر شود. درنتیجه باید به سمت صنایعی رفت که انرژی کمتری مصرف می‌کنند و نرخ فروش آنها یا دلاری تعیین می‌شود یا تورمی رشد خواهند داشت.

* راهکارهای بازگشت اعتماد به بازار سهام و ایجاد تعادل درآن را در چه می‌دانید؟
بازگشت اعتماد به بازار سهام نیازمند افزایش شفافیت، بهبود نقدشوندگی و کاهش مداخلات دستوری است. تجربه رکود پس از رشد ۹۹ و ابهامات اردیبهشت ۱۴۰۲، مانند عدم افشای فرمول گاز، نشان داد که نبود شفافیت باعث بی‌اعتمادی می‌شود. همچنین، با توجه به ریسک بالای کشور و محدودیت‌های دامنه نوسان، تسهیل خروج و ورود سرمایه برای افزایش عمق بازار ضروری است.

* درباره فعالیت‌های سبدگردان الگوریتم توضیح دهید؟
شرکت الگوریتم به‌منظور پاسخگویی به نیازهای متنوع سرمایه‌گذاران و ارائه خدمات سرمایه‌گذاری متناسب با سطوح مختلف ریسک‌پذیری، ۵ سبد سرمایه‌گذاری طراحی کرده است. این سبدها به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند که براساس اهداف مالی، میزان ریسک‌پذیری و افق زمانی خود، انتخاب‌های بهینه‌ای داشته باشند. همینطور در سال گذشته در زمینه تأمین مالی جمعی با ۴ سکوی سرمایه‌گذاری رقم حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان نظارت بر طرح‌های تأمین مالی جمعی انجام دادیم.

* تاکنون چه مجوزهایی از سازمان دریافت کرده اید؟ برنامه‌ای برای مجوزه‌های جدید در آینده دارید؟
در حال حاضر شش صندوق سرمایه‌گذاری شامل دو صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت راسا و (صدوری و ابطالی) دارا (etf)، دو صندوق جسورانه، پیشگام و پویا، صندوق سهامی مانا الگوریتم (etf) و صندوق بازارگردانی (کوشا) در سبدگردان الگوریتم مجوز دارند که از این بین صندوق درآمد ثابت «دارا» به دلیل قابل معامله بودن و سود روزشمار و ثابت آن از استقبال زیادی بین سرمایه‌گذاران برخوردار است. همچنین مجوز مشاور سرمایه‌گذاری نیز از سازمان داریم، در کنار این‌ها سبدگردان الگوریتم به عنوان اولین سبدگردان دانش بنیان کشور در معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان شرکت دانش بنیان ثبت شده است. همچنین سال گذشته مجوز ارزشگذاری دارایی‌های نامشهود از همین معاونت دریافت کرده‌ایم که در کنار مجوز ارزشگذاری شرکت‌ها از سازمان بورس به ما این امکان را می‌دهد که در بحث ارزشگذاری شرکت‌ها و استارتاپ‌ها به صورت تخصصی ورود کنیم.

* برنامه‌های بلندمدت و میان مدت سبدگردان چیست؟
در حال حاضر، چندین صندوق جدید در دست توسعه داریم که در آینده نزدیک فرصت‌های جذابی برای سرمایه‌گذاران فراهم خواهند کرد. یکی از این صندوق‌ها، صندوق 'بخشی صنعت غذایی فرا الگوریتم' است. این صندوق موافقت اصولی خود را از سازمان بورس دریافت کرده و ثبت رسمی در اداره ثبت نیز انجام شده است. پذیره‌نویسی این صندوق طبق برنامه‌ریزی‌ها تا پایان سال ۱۴۰۳ انجام خواهد شد و فرصتی ممتاز برای سرمایه‌گذاری در صنعت غذایی، که پتانسیل رشد بالایی دارد، خواهد بود. همچنین، صندوق خصوصی یا PE با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی و عمر ۷ ساله در حال راه‌اندازی است. این صندوق به سرمایه‌گذاری در صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع معدنی، فلزات اساسی و فناوری اطلاعات خواهد پرداخت. این صندوق هم‌اکنون در انتظار دریافت موافقت اصولی از سازمان بورس است و سپس فرایند راه‌اندازی آن آغاز خواهد شد. "یکی دیگر از پروژه‌های بلندمدت ما، صندوق اهرمی است. این صندوق در حال انجام تحقیقات و بررسی‌های لازم است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۴ راه‌اندازی شود. ویژگی اصلی این صندوق استفاده از اهرم‌های مالی برای به حداکثر رساندن بازدهی خواهد بود. "

* سبدگردان الگوریتم در کدام صنایع بازار بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کند؟
سبدگردان الگوریتم در صنایع بزرگ مانند شیمیایی، فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی، بانک، خودرو و قطعات، سیمان، غذا و دارو، چند رشته‌ای صنعتی و صنایع کوچکتر مانند زراعتی، تایر، کانی غیر فلزی و ... سرمایه‌گذاری می‌کند.

  • کوروش مهرایی - خبـرنــگار

  • شماره ۵۸۲ هفته نامه اطلاعات بورس

کد خبر 518829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =