افزایش نرخ خوراک با پتروشیمی‌ها چه می‌کند؟

مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس سه برابرشدن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را باعث افزایش هزینه‌های تولید دانست، و بر کاهش رقابت‌پذیری شرکت‌های پتروشیمی در بازارهای جهانی تاکید کرد.

علی زال‌خانی در گفت‌وگو با صدای‌بورس تأثیر افزایش نرخ خوراک پتروشیمی بر صنایع پتروشیمی را بررسی کرد و گفت: پتروشیمی‌ها از دو مسیر اصلی تحت تأثیر افزایش قیمت خوراک قرار می‌گیرند؛ یکی افزایش مستقیم قیمت خوراک گازی و دیگری افزایش هزینه‌های یوتیلیتی (آب، برق و بخار) که ناشی از بالا رفتن بهای سوخت نیروگاهی است.این دو مولفه منجر به کاهش حاشیه سود شرکت‌های پتروشیمی بورسی می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۶۰ درصد از هزینه تولید برق در پتروشیمی‌ها به قیمت گاز وابسته است و افزایش نرخ خوراک باعث بالا رفتن بهای سوخت نیروگاهی می‌شود. این مسئله فشار مضاعفی بر هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های پتروشیمی وارد می‌کند، چرا که هم قیمت خوراک و هم هزینه‌های جانبی آن افزایش می‌یابد. این امر شرکت‌های پتروشیمی بورس را متاثر می‌کند.

زال‌خانی ضمن تشریح قوانین مصوب در این حوزه که قابلیت بازنگری دارند ، افزود: فرآیند اصلاح این قوانین نیازمند طی شدن مسیرهای قانونی است. این موضوع باید در قالب لایحه یا طرح در مجلس بررسی شده و سپس مسیر شورای نگهبان و سایر نهادهای قانونی را طی کند.

تأثیر بر صادرات و رقابت‌پذیری بین‌المللی

مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس با اشاره به تأثیر این افزایش قیمت بر رقابت‌پذیری شرکت‌های پتروشیمی در بازارهای جهانی خاطرنشان کرد: شرکت‌های صادرات‌محور باید بتوانند با قیمت‌های جهانی رقابت کنند. هرگونه افزایش نرخ خوراک و هزینه‌های تولید، قدرت رقابت شرکت‌های داخلی را کاهش می‌دهد و ممکن است صادرات محصولات پتروشیمی ایران را تحت تأثیر قرار دهد.

زال خانی اضافه کرد: بازارهای بین‌المللی از ساختارهای قیمتی متفاوتی برخوردارند و هرگونه افزایش هزینه تولید، قدرت مانور شرکت‌های ایرانی را در برابر رقبا کاهش می‌دهد؛ اگر قیمت جهانی محصولات پتروشیمی متناسب با افزایش هزینه‌های داخلی تغییر نکند، حاشیه سود شرکت‌های صادراتی افت خواهد کرد و ممکن است برخی بازارهای صادراتی از دست بروند.

مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس در پایان در خصوص نحوه قیمت گذاری نرخ خوراک پتروشیمی‌ها گفت: فرمول تعیین قیمت گاز خوراک پتروشیمی‌ها احتمال دارد که از نرخ‌های جهانی گرفته شده باشد. باید دید که آیا روند قیمت‌های جهانی نیز همگام با این افزایش داخلی تغییر می‌کند یا خیر.

ارشیا بهروزی- خبرنگار

کد خبر 519231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =