توقف واردات برنج کارخانه‌های فرآوری را در آستانه تعطیلی قرار داد

عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد ویژه اقتصادی گفت: توقف واردات برنج فعالیت کارخانه‌های فرآوری برنج در مناطق آزاد را با چهار هزار نفر کارگر در آستانه تعطیلی قرار داده است.

به گزارش صدای بورس، یحیی میربلوچ عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد ویژه اقتصادی با اشاره به مشکلات و موانع موجود در مسیر فعالیت کارخانجات فرآوری برنج در مناطق آزاد خصوصا جنوب و نوار شرقی کشور گفت: هزاران کارگر در سال های اخیر و با راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری برنج در مناطق آزاد مشغول به کار شده اند، اما توقف واردات برنج فرآوری نشده در ماه های اخیر، تولید کنندگان را در معرض چالش قرار داده است.

میربلوچ اضافه کرد: فرآوری برنج با استفاده از برنج وارداتی از هند و پاکستان موجب ایجاد اشتغال پایدار برای بیش از چهار هزار نفر، صرفه جویی ارزی و تولید برنج سالم زیر نظر سازمان های نظارتی همچون غذا و دارو و اداره استاندارد و همچنین عرضه برنج نیم دانه ارزان تر در مناطق محروم کشور شده بود، اما در پی مصوبات کارگروه هماهنگی سیاست های ارزی و تجارب و موانع ایجاد شده در بخش ثبت سفارش شاهد تعطیلی این واحدها به دلیل عدم تامین برنج وارداتی مورد نیاز هستیم.

وی تصریح کرد: متولیان و صاحبان این کارخانه ها که سرمایه قابل توجهی را برای ایجاد اشتغال اختصاص داده بودند حالا چاره ای به جز قطع همکاری با بیش از چهار هزار کارگر نخواهند داشت.

عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد گفت:سال گذشته در راستای توجه به امنیت غذایی کشور و توسعه اشتغال در این حوزه خصوصا مناطق آزاد این کارخانه ها از حداکثر ظرفیت تولید خود استفاده می کردند با ادامه این روند امکان تهیه و توزیع برنج ارزان قیمت وجود نخواهد داشت که موجب تورم برای خانواده های دهک های پایین می شود

میربلوچ گفت: کاهش ارز بری با خرید برنج نیمه آماده و قهوه‌ای از مبدا با خریدهای ارزان‌تر از جمله مزایای فعالیت در این بخش بود که در کنترل قیمت بازار برنج می توانست تاثیر گذار باشد.

وی اظهار داشت: بهره گیری از محصولات فرعی مانند سبوس برنج به عنوان خوراک دام و استفاده از آن در صنایع شیمیایی و آرایشی از دیگر تاثیرات فعال بودن این کارخانه‌ها بوده که حالا متوقف می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن تولید و فرآوری برنج در مناطق آزاد ادامه داد: ما به دنبال پایدار سازی زنجیره ارزش و امنیت غذایی با بهره گیری از توان فرآوری در داخل کشور و تامین مواد اولیه با روش‌های کشت قراردادی و کشت فراسرزمینی در مبادی وارداتی بودیم و سرمایه گذاری در این بخش به همین منظور صورت گرفت.

وی گفت: تخصیص سهم عمده ثبت سفارش برنج سفید به کارخانجات فرآوری برای افزایش بهره وری و اطمینان از سلامت محصول و جلوگیری از اختلاط با برنج اصیل ایرانی یکی از مطالبات انجمن در سال‌های گذشته بوده اما حالا کمترین میزان ثبت سفارش مورد نیاز برای ادامه فعالیت این انجمن نیز انجام نمی‌شود.

میربلوچ در پایان گفت:انجمن در مکاتبه با وزارت جهاد کشاورزی و معاونت‌های مربوطه شرایط بحرانی تولید کنندگان این بخش را اعلام کرده و امیدواریم به رفع این مشکلات هستیم، اما اگر تدبیری در این خصوص اندیشیده نشود شاهد مشکل در بخش تامین برنج فرآوری شده مورد نیاز بازار و همچنین اشتغال هزاران کارگر در مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور خواهیم بود.

منبع: تسنیم

کد خبر 483407

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • مدل جدید «صمت» برای قیمت‌گذاری خودرو

    مدل جدید «صمت» برای قیمت‌گذاری خودرو

    خودروسازی کشور در شرایطی همچنان درگیر قیمت‌گذاری دستوری است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در طرح تحول خود قصد اصلاح این مدل را دارد.

  • آغاز ثبت سفارش کامیون‌های وارداتی از فردا ۳۰ آبان

    آغاز ثبت سفارش کامیون‌های وارداتی از فردا ۳۰ آبان

    ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور طی اطلاعیه ای از آغاز ثبت سفارش واردات کامیون خبر داد.

  •  تثبیت ارز سیاست قطعی بانک مرکزی است

    تثبیت ارز سیاست قطعی بانک مرکزی است

    رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان "هیچ مشکلی در بازار ارز نداریم اما ارز مفت به کسی نمی‌دهیم" گفت: می‌گویند "بانک مرکزی مسئول تورم یا مسئول ارز است."، نه، این‌طور نیست، عوامل متعددی اثیرگذار هستند.

  • تحریم ، نقل وانتقالات مالی و بانکی  رابا مشکلی مواجه کرد

    عبدالملکی:

    تحریم ، نقل وانتقالات مالی و بانکی رابا مشکلی مواجه کرد

    دبیر شورای عالی مناطق آزاد اظهار داشت: در بخش فروش نفت، هر مقدار نفت که بتوانیم تولید کنیم بعد از مصارف پالایشگاهی و داخلی، می ‌فروشیم و امروز مشکل وزارت نفت محدودیت در تولید است و نه مشکل در فروش.

  • امسال چقدر تولید برنج داشتیم؟

    امسال چقدر تولید برنج داشتیم؟

    دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج گفت: علی‌رغم پیش‌بینی کاهش تولید برنج بدلیل شرایط اقلیمی، تولید برنج همانند سال قبل به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزارتن رسید.

  • ۶ چالش واردات خودروهای دست‌دوم

    ۶ چالش واردات خودروهای دست‌دوم

    فعالان صنعت قطعه موافق واردات خودروهای دست‌دوم نیستند و دلایل مختلفی را در این مورد مطرح می‌کنند. در این بین، انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی در بخشی از گزارش دوره‌ای خود، هزینه و فایده واردات خودروهای کارکرده را برشمرده است. این انجمن در مخالفت با واردات خودروهای دست‌دوم شش دلیل دارد و تاکید کرده از نظر قطعه‌سازان، این مدل واردات آخرین اولویت برای مدیریت بازار به حساب می‌آید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =