بازار جهانی طلا در نخستین روز معاملاتی سال ۲۰۲۵ قیمت ۲۶۲۴ دلار را برای این فلز ارزشمند ثبت کرد.
به گزارش صدای بورس، طلا نخستین هفته معاملاتی سال جدید را در محدوده قیمتی ۲۶۴۰ دلار به پایان برد. درمعاملات روز جمعه سوم ژانویه ۲۰۲۵ (۱۴ دی ماه) قیمت هر اونس طلا تا سطح ۲۶۶۴ دلار بالا رفت و پس از آن با کاهش روبهرو شد. پیشبینی اقدامات تهاجمیتر فدرال رزرو (احتمال تاخیر یا توقف روند کاهش نرخهای بهره) عامل اصلی این روند نزولی بوده است.
تازهترین دادههای موسسه مدیریت عرضه (ISM) نشان میدهد که تعداد سفارشات و حجم تولید آمریکا پس از مدتها، در ماه دسامبر با افزایش روبهرو شده است. پژوهشهای این موسسه همچنین نشاندهنده نگرانی تولیدکنندگان نسبت به افزایش تعرفهها در دولت جدید و احتمال تشدید ریسکهای تورمی و خودداری فدرال رزرو از گسترش چرخه کاهش نرخهای بهره در سال جدید است. در حال حاضر، بازارها پیشبینی میکنند که بانک مرکزی آمریکا در کل سال ۲۰۲۵ فقط یک تا دو بار نرخهای بهره را کاهش خواهد داد. این اتفاق به معنای قویتر شدن دلار و کاهش قیمت کامودیتیها از جمله طلاست. با این حال، تحلیلگران آینده این فلز ارزشمند را روشن میبینند.
تحلیلگران بازار کامودیتی معتقدند، سیاستهای پولی انبساطی که برخی بانکهای مرکزی در پیش گرفتهاند، از رشد قیمت طلا حمایت میکنند. همچنین ادامه برنامه خرید طلای بانکهای مرکزی جهان این روند را تشدید میکند. به عنوان مثال، بانک مرکزی چین ضمن ادامه خرید طلا، از کاهش نرخ بازخرید معکوس خود در سال جاری خبر داد.
به طور کلی چنین به نظر میرسد که احتمال افزایش قیمت یا رکوردزنی دوباره طلا در سال ۲۰۲۵ بیش از سقوط آن است.
نقره وضعیت بهتری داشت و رشد ۰.۲۵ درصدی قیمت را تجربه کرد. در حال حاضر قیمت هر اونس نقره به ۲۹.۶ دلار رسیده است. تشدید تنشهای بینالمللی در آستانه شروع به کار دونالد ترامپ از جمله دلایل افزایش قیمت نقره به شمار میرود. در همین حال، تعهد چین به اجرای سیاستهای اقتصادی فعال و کاهش نرخهای بهره در سال جاری به تثبیت بازار نقره کمک کرده است. نقره علاوه بر دارایی سرمایهای، از فلزات پرکاربرد صنعتی به شمار میرود.
از دیگر کامودیتیهایی که در پایان معاملات هفته گذشته با افزایش قیمت روبهرو شدند، میتوان به نفت خام و مس اشاره کرد. در همین حال، فولاد، زغال سنگ، سنگ آهن و گندم شاهد افت قیمت بودند.
صنعت بانکداری را میتوان یکی از پرحاشیهترین صنایع داخل ایران دانست که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفتند. البته که بسیاری از افراد جامعه حتی نمیدانند که کارکرد درست بانک چیست.
صندوقهای سرمایهگذاری نهادی مالی هستند که وجوه سرمایهگذاران را جمعآوری کرده و آنها را در انواع داراییهای مالی مانند سهام، اوراق بهادار و سایر ابزارهای مالی سرمایهگذاری میکنند. این صندوقها بهطور عمومی یا خصوصی فعالیت و در طیف وسیعی از استراتژیهای سرمایهگذاری عمل میکنند.
نظر شما