کاهش ارزش طلای آتی در سایه افت دلار

هفته دوم دی‌ماه بازار مشتقه بورس کالای ایران با ثبت بیش از ۵۷ هزار قرارداد آتی و ۵۸۸ هزار قرارداد اختیار معامله، ارزش معاملاتی بیش از هزار میلیارد تومان را تجربه کرد.

به گزارش صدای‌بورس، بازار مالی و مشتقه به همراه گواهی سپرده ها در هفته‌ی گذشته حدود ۳۰ درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در این بین بازار فیزیکی با ثبت معاملات به ارزش ۴۲۰،۲۷۱،۳۷۴ میلیون ریال بیشترین ارزش معاملات را داشت؛ بازار مالی با معاملاتی به ارزش ۱۵۲،۵۹۲،۰۷۸ و بازار گواهی سپرده با معاملات ۲۱،۵۷۰،۴۲۵ میلیون ریالی در رتبه های دوم و سوم قرار گرفته اند.

کاهش ارزش طلای آتی در سایه افت دلار

بررسی معاملات هفتگی بازار مشتقه بورس کالای ایران نشان می دهد حدود ۵۷ هزار قرارداد آتی به ارزش بیش از هزار میلیارد تومان و حدود ۵۸۸ هزار قرارداد اختیار معامله به ارزش تقریبا ۳.۳ میلیارد تومان در هفته دوم دی منعقد شد.

همچنین در هفته ی گذشته ۲،۵۸۷ میلیون واحد صندوق کالایی و طلایی به ارزش ۱۲.۴ همت دست به دست شد. در این بین زعفران شاهد معامله۲.۵ میلیون گواهی سپرده زعفران به ارزش ۲،۱۶۵،۷۱۸ میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون واحد صندوق های مبتنی بر زعفران(سحرخیز و نهال) به ارزش ۵،۴۲۳،۰۶۶ میلیون ریال و ۵ هزار قرارداد آتی زعفران به ارزش ۴۹۳،۹۰۰ میلیون ریال بود. حجم معاملات هفته گذشته قرارداد های آتی زعفران نگین در بازار مشتقه تقریبا معادل ۵۳۰ کیلوگرم زعفران نگین بود.

کاهش ارزش طلای آتی در سایه افت دلار

کاهش ارزش طلای آتی در سایه افت دلار

در ابتدای هفته طبق اطلاعیه بورس کالا آخرین روز معاملاتی زعفران سررسید دی ماه سال۱۴۰۳ از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۲به ۱۴۰۳/۱۱/۱۰تغییر یافت. همچنین هزینه انبارداری از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۵ تا اطلاع ثانوی، بابت نگهداری روزانه به ازای هر گرم۸۳ ریال اعمال می شود.

طبق گفته حسینی عضو شورای ملی زعفران، طلای سرخ حداقل ۶۰ میلیون تومان و حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت می خورد. هم اکنون وضعیت عرضه و تقاضای این محصول به حالت نرمال رسیده اما با قرارگیری در تعطیلات کریسمس تقاضا برای آن پایین آمده است. بر اساس آمارهای اعلامی و برآوردهای صورت گرفته تولید زعفران نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۵۰ درصد رشد داشته است. پس با توجه به تولید ۴۰۰ تا ۴۵۰ تنی زعفران، باید منتظر صادرات حدود ۷۰ درصدی تولید، معادل ۳۰۰ تن باشیم.

در هفته ی گذشته با کاهش قیمت دلار و ورود به کانال زیر ۸۰ هزار تومانی، کاهش قیمت در سررسید های مختلف طلای بازار آتی را نیز داشتیم. طلای لوتوس سررسید مهر ۱۴۰۴ به عنوان، سررسیدی که بیشترین ارزش معاملات را در بازار آتی به خود اختصاص می دهد شاهد ریزش بیش از ۱۰ درصدی بود و طلای دنای زاگرس سررسید اردیبهشت ۱۴۰۴ به کمترین میزان خود از زمان شروع معاملاتش رسید.

کاهش ارزش طلای آتی در سایه افت دلار

در نمودار زیر نیز درصد سکه طلا و شمش سرمایه گذاری شده در صندوق های طلا بر اساس پرتفوی آذر ۱۴۰۳ آورده شده است.(درصد های مربوط به صندوق زر براساس پرتفوی آبان ماه است)

کاهش ارزش طلای آتی در سایه افت دلار

رضا محمدی اکباتان (کارشناس مشتقه کالایی)

کد خبر 513814

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =